9.3.2022

Yhteisötaidetta Kemin kulttuurikeskuksessa

Ihana Kemi -yhteisötaideteos esillä Kemin kulttuurikeskuksessa 

Osallistuitko viime kesänä heinäkuussa 2021 yhteistaideteoksen tekemiseen Kemin pursiseuralla? Olit silloin yksi 200 osallistujasta, jotka ikuistivat ihanan Kemi-mielikuvansa teokseen.  Teos on nyt ripustettu Kemin kulttuurikeskuksen sisääntuloaulaan, jota kannattaa käydä ihailemassa useampaankin otteeseen. 

Kahdeksan taulua kooltaan metri kertaa metri koostuu yhteensä 200 pienestä vanerille maalatusta kuvasta. Ihanimmiksi Kemi-aiheiksi nousevat niissä meriteemat kuten saaret, rannat, purjeveneet, sisäsatama, makasiinit, tiirat, merellinen auringon nousu ja lasku. Myös ihastuttava vaaleanpunainen kirkko löytyy useammasta kuvasta sekä vanhat puu-Kemin rakennukset. Kaupunkisilhuettiin kuuluu maamerkkimme kaupungintalo. Ystävät, lemmikit, kukat ja hedelmät ovat myös ihanan Kemin tärkeitä aineksia.   

Yhteistaideteos valmistui 10.7.-17.7.2021 viikon kestäneellä taidebasaarilla, jossa Kemin kuvataiteilijat ry ohjasi ja valvoi yhteisötaideteoksen valmistumista. Yhteistaideteoksen teko kuului osaksi Kemin kaupungin hallinnoimaa ja Lapin Liiton rahoittamaa Kulttuurin Kumppanuuksia -hanketta. 

Lisätietoja: 

Venla Kakko, venla.kakko@kemi.fi, 040 8329 691  

Takaisin listaukseen