24.4.2020

Yli 80-vuotiaat saavat puhelun kevään aikana

Kemin kaupunki haluaa tukea ikäihmisten ja omaishoitajien arkea ja jaksamista soittamalla yli 80-vuotiaille ja omaishoitoperheille tämän kevään aikana. Keskustelutuokion toivotaan lievittävän yksinäisyyttä ja epävarmuuden tunnetta.

Kumppanina hankkeessa ovat Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijat ja heidän opettajansa. Opiskelijoille hankkeessa työskentely on työharjoittelua, joka saattoi peruuntua poikkeusolojen vuoksi.

Kemiläisten ikäihmisten ja omaishoitajien toivotaan ottavan puheluita vastaan ensi viikon alusta lähtien. Keskustelut ovat turvallisia ja luottamuksellisia.

Tavoitteena on varmistaa ikäihmisten ja omaishoitajien arjen sujuvuus sekä tukea heidän psyykkistä hyvinvointiaan poikkeusolojen aikana.

Hankkeesta vastaa Kemin kaupungin sosiaali- ja terveystoimi. Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijat soittavat puheluita opettajien ja projektityöntekijän ohjaamina. Puheluissa hoitotyön opiskelijat kehittävät tavoitteellisesti vuorovaikutusosaamistaan ja asiakkaan ohjausta etäyhteyden avulla.

Yhteydenotoissa hyödynnetään Lapin ammattikorkeakoulun Hyvinvointipysäkki-palvelumallin kysymyksiä ja näkökulmia.

Yhteydenottoja jatketaan tarvittaessa toukokuun loppuun saakka.

Lisätietoja:
Hoiva- ja hoitotyön johtaja Rita Oinas
040 548 2039

Lehtori Arja Meinilä
050 310 9498

Takaisin listaukseen