Opiskelijoiden kesätyöt

Kemin kaupunki kesätyöllistää kemiläiset toisen asteen oppilaitoksissa kirjoilla olevat opiskelijat kaupungin toimialoille tai kesätyösetelin kautta yrityksiin ja yhdistyksiin.

Kaupungin palvelukseen tulevat nuoret ovat kaupungille tärkeitä työntekijöitä. Kaupunki työllistää nuoria omiin töihinsä kolmeksi viikoksi kolmessa eri ryhmässä. Kaupungin kesätyöt ovat pääasiassa puistopuolella, ikäihmisten palveluissa sekä nuorisotyössä.

Kesätyön hakuaika oli 22.2. – 25.3.2022

Kesätyösetelin hakuaika oli 22.2.-29.4.2022

Peruskoulun päättävien kesätyöt

Kemiläiset peruskoulun päättävät nuoret saavat kesätyöllistymiseen Kemin kaupungilta kesätyösetelin. Kesätyöseteli on kaupungin myöntämä avustus, jonka ideana on helpottaa nuoren työllistymistä ensimmäisiin kesätyöpaikkoihin.

Peruskoulun päättävien kesätyösetelin arvo on 250 euroa ja työaika kuusi tuntia päivässä kahden viikon ajan ja opiskelijan on saatava opastusta työhön tutustuessaan.

Avustuksen ehtona on

 • palkkauksen on oltava oppilaalle 250 euroa tai yleissitovan työehtosopimuksen mukainen. Työnantajan sosiaalikulut jäävät työnantajan maksettavaksi.
 • työnantaja voi olla yksityinen yritys tai yhteisö, jolla on oltava y-tunnus.

Kaupungin omat toimialat maksavat työllistämälleen nuorelle palkan omista budjettivaroistaan. Toimialalle korvataan 90 euroa/työllistetty.

Kullekin peruskoulunsa päättävälle kuuluu kuitenkin vain yksi työllistämispaketti.

Kesätyösetelin hakuaika päättyy 26.6.2022

Ohjeet nuorelle

Toimi näin: 

 1. Hae kesätyöpaikka ja kerro, että olet kemiläinen Kemin kaupungin peruskoulun päättävä ja saat kaupungilta kesätyösetelin. 
 2. Kun saat kesätyöpaikan, täytä yhteystietolomake työnantajan kanssa kesätyösetelin hakemista varten. Tarvitset työnantajan yhteystiedot siinä vaiheessa, kun kirjaudut hakemaan kesätyöseteliä kaupungilta. Mikäli olet kadottanut yhteystietolomakkeen, tallenna itsellesi/puhelimeesi  työnantajan nimi, yhteyshenkilö, työnantajan puhelinnumero  ja sähköposti. 
 3. Täytä kesätyösetelihakemus
 4. Sovi työnantajan kanssa kesätyön ajankohta 
 5. Aloita kesätyöt. 
 6. Kesätyön päätyttyä työnantaja maksaa sinulle palkan. 
 7. Kemin kaupunki maksaa työnantajalle peruskoulusta päässeen nuoren työllistämisestä 250 euron kesätyösetelituen.  

Ohjeet työnantajalle

Toimi näin: 

 1. Varmista, että nuorella on oikeus kesätyöseteliin Kemin kaupungilta ja että hän on 9. luokalla parhaillaan. Täyttäkää yhdessä nuoren kanssa yhteystietolomake, koska nuori tarvitsee tiedot edelleen kesätyösetelin hakemista varten. 
 2. Sovi nuoren kanssa palkkauksesta ja mahdollisista korvauksista. 
 3. Tee nuoren kanssa kirjallinen työsopimus. 
 4. Kemin kaupunki toimittaa sähköpostitse ohjeistuksen kesätyösetelilaskutukseen liittyen. 
 5. Kesätyön päätyttyä maksa palkka ja anna nuorelle työtodistus. 
 6. Toimita Kemin kaupungille lasku. 
 7. Kemin kaupunki maksaa kesätyösetelin määrän yhteensä 250 euroa

Hienoa olisi, jos työnantajalla olisi mahdollisuus palkata opiskelija omalla kustannuksellaan jatkoajalle.  

Ohjaamo Kemi

Alle 30-vuotiaita kemiläisiä palvelee Ohjaamo Kemi. Ohjaamo Kemi on matalan kynnyksen palvelupiste, josta saa apua muun muassa työllistymiseen, koulutukseen, asumiseen, toimeentuloon ja terveyteen liittyvissä asioissa.