Harrastamisen Suomen mallia toteutetaan kaikissa Kemin kouluissa. Kemiläisittäin toiminta on nimetty Harrastusten jäänmurtajaksi, jonka tarkoitus on tarjota mielekästä harrastamista niille lapsille joilla vielä ei ole harrastusta.

Tavoitteena on mahdollistaa kemiläisille lapsille ja nuorille maksuton ja mieluisa harrastus osana turvallista koulupäivää.

Kouluissa ohjataan erilaisia harrastuksia sekä aktivoidaan ja kannustetaan oppilaita, joilla ei ole harrastusta mukaan kouluilla toimiviin harrastusryhmiin.

Harrastustoiminta toteuttaa Kemin kaupungin strategiaa luoda ihmisläheistä ja sujuvaa arkea myös koululaisille.

Harrastusryhmät toimivat viikoittain koulujen työpäivinä.

Ryhmiin on rajallinen määrä paikkoja ja niihin ilmoittaudutaan etukäteen. Osa harrastuksista toimii koulun ulkopuolella, joihin järjestetään linja-autokuljetus. Oppilaat on vakuutettuina kerhojen ja kerhomatkojen osalta.

Lukuvuoden 2023-24 harrastuskerhojen toteutuksen järjestely on kesken ja tietoa niistä päivitetään alla oleviin koulukohtaisiin lukujärjestyksiin. Kerhot alkavat syyskuussa ja kestävät toukokuun 2024 lopulle. Kaikille kouluille tulee kerhotoimintaa.

Harrastuskerhot kouluilla lukukaudella 2023-24

Kerhojen ilmoittautuminen tapahtuu Hellewi -ilmoittautumisjärjestelmää käyttäen. Suoraan kerhojen perästä pääset vain kyseiseen kerhoon, mutta alla olevan painikkeen kautta voi tarkastella kaikkia Kemin kouluissa toteutettavia kerhoja.