Pajarinrannan päiväkoti on lokakuussa 2021 valmistunut Suomen suurin hirrestä valmistettu päiväkoti. Vihreät arvot, ekologisuus ja vastuullisuus näkyvät niin rakennusratkaisuissa, sisustuksessa kuin toiminnassammekin.

Pajarinrannan päiväkodin piha syksyllä 2021.
Pajarinrannan päiväkodin piha-alue syksyllä 2021. Kuva: Venla Kakko

Tarjoamme lapsille monipuolista pedagogista varhaiskasvatusta uusissa laadukkaissa tiloissa päivällä, illalla ja yöllä. Päiväkotimme on tarvittaessa auki ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Erikoisuutenamme on päiväkoti-ikäisille lapsille suunniteltu ruokala, liikuntasali ja verstas sekä monimuotoinen viherpiha. Puistojen ja meren ympäröimänä, retkelle päästään heti portista ulos astuessa joko jalan tai Muksubussin kyydissä.

Toimintamme jakautuu 0-2-vuotiaiden kahteen yhteisöön eli soluun Laineet ja Aallot sekä 3-5-vuotiaiden kahteen soluun Tyrskyt ja Kuohut. Jokaisessa solussa toimii kolme ryhmää.  

Olemme sitoutuneet Kemin varhaiskasvatuksen laatulupauksiin, hyödynnämme pienryhmäpedagogiikka ja kokeilemme uusia käytäntöjä ja toimintatapoja. Ulkona ollaan joka säällä.

Pajarinrannan päiväkodin vuorohoito

Vuorohoito on tarkoitettu lapsille, joiden huoltajien työaika tai opiskelu sijoittuu kello 17.00–6.30 väliseen aikaan tai viikonlopuille. Huoltajan harrastukset, vapaa-ajan matkat tai muu vastaava ei oikeuta vuorohoidon käyttöön. Myöskään huoltajan vapaapäivinä lapsella ei ole oikeutta vuorohoitoon.

Säännöllisesti vuorohoitoa tarvitsevat lapset sijoitetaan Pajarinrannan päiväkotiin. Satunnaisesti vuorohoitoa tarvitseville lapsille tehdään Pajarinrannan päiväkotiin niin sanottu rinnakkaissijoitus. He ovat omassa päiväkodissa päivinä, jolloin hoitoaika sijoittuu kello 6.30–17.00 välille.

Vuorohoitoa järjestetään lasten ilmoitettujen hoitoaikojen mukaan.
Hoitoajat ilmoitetaan hyvissä ajoin sähköisesti. Hoitoajat pitää ilmoittaa viimeistään sunnuntai-iltana alkavan viikon jälkeiselle viikolle. Jotta työntekijäresurssi voidaan suunnitella ja käyttää järkevästi, varaa lapsellesi hoito vain todellisen tarpeen mukaan.