Sauvosaaren päiväkoti on Sauvosaaren koulun yhteydessä toimiva päiväkoti. Koulun yhteydessä toimiminen antaa mahdollisuuden jo päiväkoti- ja esiopetusaikana tutustumisen tulevaa koulupolkua varten. Muun muassa ruokailumme tapahtuu koulun ruokasalissa ja liikuntasalivuoro on säännöllisesti koulun tiloissa.  

Tarjoamme monipuolista ja pedagogista varhaiskasvatusta ja esiopetusta 5-6 vuotiaille lapsille.  Esiopetusryhmiä on kaksi ja viisivuotiaiden ryhmä. Toimintamme perustuu valtakunnallisiin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen mukaisiin suunnitelmiin. Olemme sitoutuneet Kemin varhaiskasvatuksen laatulupauksiin ja toiminnassamme painottuu vahvasti pienryhmäpedagogiikka, joka mahdollistaa lasten yksilöllisen huomioimisen ja kiireettömyyden toiminnassamme. Lapsia osallistetaan varhaiskasvatusympäristön muokkaamiseen huomioiden lasten mielenkiinnon kohteita ja kuunnellen lasten mielipiteitä, toiveita sekä ideoita. 

Päiväkotimme sijaitsee keskellä kaupunkia ja ympärillämme on monien mahdollisuuksien oppimisympäristöt mm. Sauvosaaren urheilupuisto, Mansikkanokan luonto, Lasten kulttuurikeskus, kirjasto ja museot. Ulkoilemme päivittäin ja hyödynnämme näitä erilaisia oppimisympäristöjä toiminnassamme monipuolisesti. Liikennekasvatus on vahvasti mukana toiminnassamme liikkuessamme ryhmänä keskustan alueella kävellen tai välillä hurautamme muksubussilla matkaan. 

Päiväkotimme on auki 6.30-17.00 välisenä aikana hoitovarausten mukaisesti. 
Sisäänkäynti päiväkotiin on Kirkkopuistokadun puolelta. 

Sauvosaaren päiväkoti. Kuva: Nina Susi.
Sauvosaaren päiväkoti. Kuva: Nina Susi.