Kemin Taiteiden Yö

Kemin Taiteiden Yö 28.10.2017

Syksyn suurin kulttuuritapahtuma Kemissä tarjoaa ohjelmaa kaikenikäisille. Taiteiden yö järjestetään Kemissä vuosittain lokakuun viimeisenä lauantaina:

  • la 28.10.2017
  • la 27.10.2018
  • la 26.10.2019
  • la 31.10.2020

Kemin Taiteiden Yö 2017

Lauantaina 28.10.2017 klo 10 alkaen vietetään Kemin Taiteiden yötä. Seuraa ohjelmaa ajan tai paikan mukaan:

Ohjelma ajan mukaan
Ohjelma paikan mukaan

Kemin Taiteiden Yö 28.10.2017 ohjelmakooste

Lataa Taiteiden yön ohjelmakooste PDF tiedostona tästä

Kemin kulttuuritoimi on jälleen kerran koonnut mittavan kattauksen kulttuuriosaamista Kemin Taiteiden Yöhön. Kulttuurikeskuksessa päivä alkaa klo 10 ja jatkuu pikkutunneille asti. Teatteriesitystä Kemin tyttö - kaksi matkaa Israeliin ja joidenkin ravintoloiden sisäänpääsymaksuja lukuunottamatta kaikki tarjonta on maksutonta. Kulttuurikirppikselle sen sijaan kannattaa varata mukaan  käteistä rahaa.

Päivä koostuu näytelmien, elokuvien, musiikin, tanssin, huonepakopelin, luentojen ja kirjailijavieraiden kudelmasta. Kirjailijavieraina ovat Murmanskin matkaoppaan julkaiseva Sari Pöyhönen sekä Bengt Pohjanen. Musiikkia lehtisalissa esittävät Murmansk Express ja  Dimi Salo. Lisäksi lehtisalissa on Eeva-Liisa Peltosen monologinäytelmä. Kuvataiteita valottavat monipuolisesti sekä  Suo, kuokka & taide näyttelyn taiteilijat, harrastajat että galleristi. Uutuutena on  Yhteinen kaupunki-hankkeen elokuvatapahtuma, jossa nähdään klome elokuvaa. Niitä esittelevät ja keskustelua johdattelevat mm. elokuvissa esiintyvät Kai Latvalehto ja Liisa Puupponen. Teatterin suurella lavalla kuullaan ja nähdään kuorokavalkadissa Laulu- ja soitinryhmä Ystävyys, Syke ja Laulunlyömät,  tanssikavalkadissa Stage, Zahor ja Lady Akat sekä Meri-Lapin musiikkiopiston oppilaskonsertti. Maksuttomissa työpajoissa voi tehdä, heijastimia, animaatioelokuvia tai luovaa kuvataidetta ammattitaiteilijoiden kanssa. Kulttuurikeskuksen aulassa voi piirrättää itsestään kuvan ja tutustua Kemin päiväkotien toimintaan ja kädentaitoihin sekä nykketyönäytökseen. Jännittäviä hetkiä tarjoavat Exit Library -kirjastopakopeli sekä historiallisen museon Romanovin kadonneet aarteet-peli.

Sauvotalossa toimii pop up-nuorisotila klo 18 alkaen, jossa tunnelmasta huolehtii DJ Will Strand.  Auditoriossa alkaa elokuvailta klo 18 ja illan bändeinä on ruotsalaista laatumetallia esittävät Seedna ja Skeleton Birth.

Taiteiden yössä esiintyvät Teatteriravintolassa DG La Fuente samba-ryhmä ja Easy Street Band, Cafe Bar Ankkurissa Kertsi-klubi: Open Stage ja Uusien laulujen ilta (10 €), Kukossa Veera Pyykkö ja Ville Saarinen, Iitu & the Paattio Plyboys sekä akustiset jamit ja Jan Åqvistin karikatyyripöytä, Gringossa trubaduuri Panu Ahtinen, Poltteessa Murmansk Express (7 €), Chilloutissa Face the Legacy, Skullrod ja 13,5 (5 €), Ramonassa Popsicles & Icicles, Tyrskyvalli ja Taiteiden yön päättävät Jamit (8 €).

Sydämellisesti tervetuloa. Me odotamme sinua ja ystäviäsi!