Sauvosaaren suuralue jakaantuu Sauvosaaren, Peurasaaren ja Karjalahden tilastoalueisiin.

Sauvosaaren tilastoalue (11) muodostaa kaupungin ja osin myös seutukunnan hallinnollisen ja kaupallisen keskuksen. Se jakaantuu edelleen kolmeen pienalueeseen: Sauvosaari (111), Asema (112) ja Meripuisto (113).

Sauvosaaren pienalue on kerrostaloaluetta, jolla asuu pääosa Sauvosaaren väestöstä. Kerrostalojen lisäksi siellä on saneerattuja ja uusia puutalokortteleita. Alueelle sijoittuu myös kaupallisia ja julkisia palveluja. Tulevaisuudessa ranta-alueita hyödynnetään asumiseen ja palveluihin. Alueella sijaitsee LumiLinnan ympärivuotinen SnowExperience365 elämystila ja sinne rakennetaan vuosittain myös perinteinen Kemin Lumilinna. Alueella on myös lokakuussa 2021 valmistunut Suomen suurin hirrestä valmistettu Pajarinrannan päiväkoti.

Aseman pienalue on Kemin liike-, hallinto- ja liikennekeskus. Alueella sijaitsevat Täikönalueen-Valtakadun kauppakeskukset, linja-auto- ja rautatieasemat, kaupungin ja valtion virastotalot sekä hotelleja. Osa Valtakatua ja Täikön liikennealuetta on rakennettu kävelykaduksi. Täikön alueella Jope Ruonansuun puistossa sijaitsee vuonna 2021 valmistunut skeittiparkki.

Meripuiston pienalueella on suurin osa keskustan julkisista palveluista. Alueella sijaitsevat Kemin kulttuurikeskus, Länsi-Pohjan keskussairaala, seurakuntakeskus, oppilaitoksia ja kouluja sekä sisäsataman virkistys- ja matkailupalvelualue vierasvenesatamineen.

Konsertti Meripuiston laululavalla 2020. Kuva: Pentti Korpela

Sauvosaaren tilastoalueen tietoja: (klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana) Lähde: Tilastokeskus

Väestönmuutokset 2021
Väestökehitys ja -ennuste 2010-2030

Työpaikat 2020
Asuntoja 2021