Nuori nainen istuu auton takaluukun päällä.

Fanni Frant

26.3.2021

Olen Fanni, 17-vuotias ihan syntyperäinen kemiläinen ja käyn tällä hetkellä lukion toista vuotta. Olen entinen joukkuevoimistelija, ja laji on säilynyt elämässäni valmentamisen merkeissä. Nykyään harrastan tankotanssia ja teatteria. Lisäksi valokuvaan ja kirjoitan jonkin verran omalla ajallani. En juuri jaksa olla päiviä kotona, koska elän muiden ihmisten seuralla, joten olen joka päivä jossain liikkeellä.

Turistina Kemissä

Olen kirjoittanut paljon nyt pelkästä korona-ajasta, joten unohdetaan se nyt tässä postauksessa. Leikitään ettei sitä ole olemassa. Nyt kun aurinko paistaa ja lumet ovat alkaneet sulaa, on elämä taas alkanut näyttää valoisammalta.

 Alkuviikosta mietin, että kun itse on tavallaan kyllästynyt tähän samaan kaupunkiin jota on niin kauan tullut katseltua, miltä tämä kaikki näyttäisi ulkopuolisen näkökulmasta? Siis sellaisen, joka ei ole täältä kotoisin. Täällä on paljon kaikkea, mitä ei itse tule enää pidettyä niin erikoisena. Kuinka monessa Suomen kaupungissa on lumilinna? Entä ympärivuotinen sellainen? Ei varmaan kovin monessa. Sitä paitsi lumilinnan alue on todella kaunista myös talvella, sillä vaikka itse olen niin paljon enemmän kesäihminen, näyttää lumilinnan alue kauniilta myös talvisin, etenkin auringonpaisteessa. Veneet ovat maalla säilytyksessä ja merellekin voi nähdä yllättävän kauas. 

Kovin moni ei osaa arvostaa Kemin kirkkoa, enkä siihen itsekään enää niin osaa kiinnittää huomiota, mutta onhan se kaunis.  Se on väriltäänkin sopivan erikoinen, mutta silti niin yksinkertainen. Miltä se siis näyttäisi turistin näkökulmasta? Voin vain kuvitella, kun joskus nähnyt ihmisiä ottamassa kuviakin siitä.

Kemin kirkko
KUVA:FANNI FRANT

Täällä on myös kiinnostavia rakennuksia. Uudempien rakennusten rinnalla täällä on myös muutamia vanhoja taloja ja muita rakennuksia. Ne ovat yksi lempiasiani tässä kaupungissa. Ja vaikkei kaupungintalo mene  omiin suosikkeihini, on sekin varmasti ulkopuolisen ihmisen mielestä hyvin erikoinen. Järkyttävän korkea lähes  symmetrisen mallinen rakennus. Näitäkään ei ihan joka paikasta löydy, siis Suomessa varsinkaan. 

Kemin kaupungintalo
KUVA:FANNI FRANT

Itse keskusta on siis hyvin kaunista aluetta. Siitä pidän tässä kaupungissa eniten. Täällä on myös helppo liikkua paikasta toiseen, kun keskusta on niin yksinkertainen. Mikä siis voisi olla parempaa turistin näkökulmasta, kuin se, että eksyminen on oikeasti hankalaa. Varmasti monen niin Kemiläisen, kuin ihan vain turistinkin mielestä satama on kuitenkin kaikkein kaunein paikka. Kesällä voi istua meriportailla vaikka katsomassa kun aurinko laskee meren taakse. Terassien ja minigolfin aukiolo tuo vähän eloakin satamaan. Talvella taas voi käydä vaikkapa ihan vain ihailemassa meren suuruutta. Jää ja lumi tekevät merestä niin paljon suuremman näköisen, kuin se edes oikeasti on. 

Kyllähän täältä kaikkea muutakin kiinnostavaa löytyy, kun alkaa enemmän ajatella. Tässä nyt oli sellaisia asioita, mitä olen itse huomannut viikon aikana. Se on outoa, miten tälläisiä asioita ei edes tule mietittyä, kun on asunut täällä niin kauan. Kaikkeen on vain niin tottunut. Tässä myös tekemistä kemiläisille, jos tulee tylsää. Yritä katsoa kaupunkia uusin silmin ja mieti mistä itse pidät täällä. Ota vaikka myös selvää lempipaikkojesi ja -rakennustesi historiasta. Voi olla hyvin avartava kokemus katsoa Kemiä tavallaan turistin näkökulmasta. Mahtavaa kevättä! 

Kemin katu
KUVA: FANNI FRANT
Takaisin listaukseen