Siirtolapuutarhat ovat urbaaneja viherkeitaita, jotka tuottavat iloa ja elämyksiä kaikille kaupunkilaisille.

Kemin siirtolapuutarha sijaitsee maisemaltaan arvokkaassa Kemijoen kulttuuriympäristössä. Alue on puutarhamainen, viihtyisä ja rauhallinen osa maaseutumaista ympäristöä. Läheisyydessä virtaavat Kemijoki ja Majapudas ovat jokimaiseman helmiä. Viereinen ikimäntyjen reunustama historiallinen lanssialue on ennallistettu uudelleen avoimeksi kedoksi. Nyt pääsevät niityn kukat jälleen loistamaan kaikessa kauneudessaan, päiväperhoset lentelemään ja pörriäiset pörräämään.

Asemakaavassa siirtolapuutarhan alueelle muodostuu yhteensä 25 siirtolapuutarhapalstaa, joiden koko on á 300 m². Kullekin palstalle on osoitettu rakennusoikeutta yhteensä 45 k-m², josta 30 k-m² on osoitettu siirtolapuutarhamökille, jonka rakennusala on osoitettu kaavaan. Loput 15 k-m² on mahdollista osoittaa mökkipalstaa palveleville piharakennuksille. Alueelle saa rakentaa I-kerroksisia rakennuksia

Rakentamistapaohjeissa on pyritty ohjaamaan alueen rakentumista siten, että se sopii ympäröivän alueen luonteeseen. Leukalantien läheisyydessä rakentaminen tulee toteuttaa perinteisempänä ja historiaa kunnioittaen. Taaemmas siirtolapuutarha-alueelle venesuulin suuntaan ja sen taakse tulee sijoittumaan myös modernia rakentamista, jota on pyritty rakentamistapaohjeilla ohjaamaan ajattomaan tyyliin. Rakentamistapaohjeilla pyritään takamaan alueen sopeutuminen ympäristöön.