Valokuvaaja Seppo Mäkitalo kuvausreissulla Kiikelissä. Kuva: Eija Mäkitalo 2024

Lintukuvia Meri-Lapista – Seppo Mäkitalon valokuvanäyttely

Kemin kulttuurikeskuksen aulassa on 12.8. -5.10.2024 Seppo Mäkitalon lintukuvanäyttely. Hänen valokuvakokoelmissaan on yli 200 erilaista lintulajia, joista tähän näyttelyyn on valittu mukaan 54 lintukuvaa. Näyttelyssä olevat kuvat ovat Canvas-tauluina, eli valokuvat on siirretty kankaalle ja pingotettu kiilakehyksiin. 

Näyttelyssä olevista linnuista suurin osa on kuvattu Kemin Kiikelissä, joka sijaitsee ihan keskustan läheisyydessä. Alueelle on rakennettu vuonna 2017 lintutorni ja samana vuonna alueen puihin kiinnitettiin noin 300 linnunpönttöä. Kiikelissä onkin havaittu pitkälti toistasataa eri lintulajia.  

Seppo Mäkitalo on harrastanut valokuvausta jo nuoresta miehestä pitäen, mutta lintukuvaukseen hän on innostunut vasta jäätyään työelämästä vapaalle. Luonnossa liikkuminen kameran ja usein myös vaimonsa Eijan kanssa onkin tullut hänelle tärkeäksi, lähes päivittäiseksi rutiiniksi. Hän on julkaissut kuviaan mm. Facebookin Kemi-ryhmässä ja saanutkin sieltä kannustavaa palautetta kuvistaan. Jotkut seuraajista ovat sanoneet olevansa sitä kautta Sepon lintukoulussa. Seppo on myös julkaissut vuonna 2020 omakustanteisen lintukuvakirjan ”Lumoava luonto” yhdessä Anne Angerian kanssa. 

Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna Kemin kulttuurikeskuksen aukioloaikoina. Valokuvaajan toive on, että aikuisten ohella myös koululaiset ja nuoret tulisivat tutustumaan näyttelyyn ja sitä kautta oppisivat tunnistamaan alueen linnustoa.  

Kulttuuri- ja tiedesäätiö Kemi 2000 ja Meri-Lapin Lintutieteellinen Yhdistys Xenus ry ovat olleet kannustamassa Seppoa näyttelyn toteuttamiseen. 

Avajaiset pidetään Kulttuurikeskuksen aulassa 12.8. kello 17. Tervetuloa!

Mikäli haluat ostaa jonkin taulun itsellesi näyttelyn jälkeen, niin voit ottaa yhteyttä Seppoon sähköpostilla makitse@outlook.com 

Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

12.08.2024,  kello 08:00

Tapahtuman loppumispäivä

05.10.2024,  kello 15:00

Paikka

Kemin kulttuurikeskus, aula, Aulagalleria
Marina Takalon katu 3
94100 Kemi

Tapahtumaluokat

Näyttelyt