Jänkälä-nimisen rakennuksen piha
Jänkälä on nyt ympärivuotinen kaupunkiviljely ja lähiruoan tuottaminen -hankkeen toimipiste. KUVA: HEIDI NIKKILÄ

23.7.2020

Kaupunkilaisten “vihreä olohuone” Jänkälään

Ympärivuotinen kaupunkiviljely ja lähiruoan tuottaminen -hankkeen tavoitteena on käynnistää Kemin kaupungissa ympärivuotista kaupunkiviljelyä, kokeilla uudenlaisia viljelymenetelmiä, edistää lähiruoan tuotantoa ja saatavuutta sekä luoda paikallinen toimintamalli hävikkiruuan hyödyntämiselle. Hanke toteutetaan yhteistyössä Ammattiopisto Lappian luontoalan yksikön kanssa. Lue lisää: www.kemi.fi/kaupunkiviljely

Hankkeen aikana toteutetaan kaupunkiviljelykoulua, perustetaan palstaviljelyalue ja syötävä puisto Kemiin sekä toteutetaan mahdollisia muita kaupunkiviljelykokeiluja ja selvitetään siirtolapuutarhan perustamisen edellytyksiä. Lisäksi kokeillaan vesiviljelyn mahdollisuuksia kaupungissa. Hävikkiruoan osalta tehdään kartoituksia ja kehitetään hävikkiruoan hyödyntämisen toimintamallia pieneen kaupunkiin sopivaksi. Hävikkiä hyödynnetään ja lähiruokaa edistetään hankkeen toimipaikan Jänkälän kautta sosiaalisen keittiön toiminnassa, ruoka-avun jakelussa ja suunnitteilla olevan paikallisesti tuotetun lähiruoan myyntipisteen kautta.

Hankkeen toimipaikka Juhlahuoneisto Jänkälä on kaunis, vanha kartanomiljöö sisäsataman tuntumassa. Jänkälään kehitetään kaikille kaupunkilaisille avointa vihreää toimintaa. Pihaa ja vanhaa ulkorakennusta voidaan hyödyntää monipuolisesti erilaisten tapahtumien järjestämisessä.

Takaisin listaukseen