12.4.2023

Kemi mukana Ylen Miljoona roskapussia –kampanjassa

Kampanjan tavoitteena on kannustaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia aikavälillä 13.4.-14.6.2023. Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti Ylen sivuilla olevaan päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Kampanjaan voi osallistua yksin tai yhdessä perheen tai kaveriporukan kanssa! 

Kampanjassa on mukana 147 kuntaa sekä joukko järjestöjä ja yhteisöjä. Kyseessä on myös Suomen paikkakuntien välinen leikkimielinen kisa, jonka tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. kello 20.00. Kampanjan alkajaisiksi nähdään suora lähetys Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. kello 20.00. 

Laskuri löytyy osoitteesta yle.fi/miljoonaroskapussia. Lisää kampanjasta voi lukea Ylen sivuilta. 

Yhdessä suomalaisten kanssa roskia keräävät Ylen toimittajat Inka Henelius, Olli Haapakangas ja Mikko “Peltsi” Peltola sekä meteorologit Kerttu Kotakorpi ja Anniina Valtonen. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio. 

Kerätessä muista turvallisuus: 

 • Suojaavat käsineet – ole erityisen varovainen, jos keräät lasia, metallia tai hyvin likaisia roskia. 
 • Roskapussin lisäksi roskapihdit helpottavat poimimista.  
 • Ole erityisen varovainen vaarallisten roskien kanssa ja pidä ne erillään muista roskista (huumeruiskut, lääkkeet, akut, paristot, jne.). Huumeruiskut voit laittaa hanskat kädessä piikin kestävään suljettuun astiaan, esim. muovirasiaan tai virvoitusjuomatölkkiin. Löytyneet huumeruiskut tai lääkkeet voi viedä apteekkiin.  
 • Pese lopuksi kädet huolellisesti.  
 • Väyläviraston ohje teiden reuna-alueiden siivoukseen löytyy täältä.

  Lisätietoja:
  Eija Kinnunen, Projektipäällikkö & kestävän kehityksen koordinaattori
  Eija.Kinnunen@kemi.fi
  040 161 6590 
Takaisin listaukseen