Kemin silhuettilogo vihreänä versiona.

1.7.2022

Kemin kaupungin talouden sopeuttamisen ja organisaatiouudistuksen toimeenpanon yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet

Kemin kaupungin ja pääsopijajärjestöjen väliset yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Talouden sopeuttamisen ja organisaatiouudistuksen osalta tavoitteena oli yhteensä 4,7 miljoonan euron menojen vähentäminen. Sopeuttamistarpeen arvioitiin vastaavan henkilöstön osalta 159 henkilötyövuotta. Kokonaisuutena tavoite toteutuu.

Talouden sopeuttamisen henkilöstövaikutukset kohdentuvat alustavan suunnitelman mukaisesti henkilöstön eläköitymiseen, tehtävänmuutoksiin sekä tehtävänvaihdoksiin ja määräaikaisten työsopimusten päättymisiin. Työsuhteet päättyvät 20 vakinaiselta henkilöltä, jotka siirtyvät eläkkeelle. 12 henkilötyövuotta siirtyy olennaisesti eri tehtäviin. Yhteistoimintamenettelyn aikana kaupungilta eri toimialoilla on irtisanoutumisten ja eläköitymisten myötä vapautunut merkittävä määrä tehtäviä, joihin neuvottelujen piirissä olevia henkilöitä on siirtynyt, mikä on edesauttanut tulokseen pääsyä. Määräaikaisia työsuhteita on päättynyt ja tulee vielä päättymään 50 henkilötyövuoden osalta. Tämän lisäksi tehdään toiminnallisia muutoksia talouden sopeuttamistarpeen ja organisaatiomuutoksen tavoitteiden saavuttamiseksi, joissa toteutuu vielä henkilöstön vähentymistä liikkeenluovutusten osalta.

Matti Ruotsalainen
Kaupunginjohtaja
Kemin kaupunki

Takaisin listaukseen