26.3.2020

Kemin kaupunki aloittaa yhteistoimintaneuvottelut lomautuksista

Koronaviruspandemian vuoksi valtioneuvosto ja Lapin aluehallintovirasto ovat antaneet määräyksiä, joiden perusteella Kemin kaupunki on joutunut sulkemaan toimipisteitään ja rajoittamaan kuntalaisille antamiaan palveluja. Annettujen määräysten vuoksi työnteko osalla kaupungin henkilöstöä estyy.  

Kemin kaupungin taloudellinen asema on erittäin vaikea jo edellisinä vuosina kertyneen kattamattoman alijäämän vuoksi. Kuntaliiton ennusteen mukaan pandemian vuoksi kuntatalouteen kohdistuu vähintään 1,5 miljardin euron ylimääräinen rasitus, laskennallisesti se tarkoittaa Kemin kaupungille lähes 6 miljoonan euron negatiivista vaikutusta vuonna 2020.

Valtioneuvoston määräysten ja kaupungin erittäin vaikean taloudellisen tilanteen vuoksi kaupunki ei kykene maksamaan palkkaa niille työntekijöille, jotka eivät voi tuottaa palvelua kuntalaisille pandemiasta johtuvista syistä. Tämän lisäksi kaupungin täytyy aloittaa yhteistoimintaneuvottelut 2.4.2020 henkilöstön lomautuksista ylivoimaisen taloudellisen haasteen vuoksi. Lomautukset koskevat alkuvaiheessa niiden toimintojen henkilöstöä, pääsääntöisesti kulttuuri- ja vapaan sivistystyön alalla työskenteleviä noin 150 henkilöä, joiden toimintaa annetut viranomaismääräykset koskevat.

Kemin kaupunki on jo osoittanut ja pyrkii jatkuvasti osoittamaan vaihtoehtoisia tehtäviä niille henkilöille, joiden työt ovat näiden toimenpiteiden vuoksi keskeytyneet. Useat työntekijät ovat sijoittuneet väliaikaisesti uusiin tehtäviin esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluissa. Valitettavasti kaikille työntekijöille ei ole mahdollista löytää korvaavaa tehtävää.

Kaupunginjohtaja Tero Nissinen

Takaisin listaukseen