6.9.2022

Kemin museoissa vilkkaat kesäkuukaudet – asiakasmäärät kasvoivat lähes 40 prosenttia

Kemin museoissa vierailtiin kesäkuukausina ahkerasti. Kesä-, heinä- ja elokuussa kävijöitä oli yhteensä 6227. Asiakasmäärät kasvoivat edelliskesästä lähes 40 prosenttia. Juhlavuottaan viettävä taidemuseo keräsi kesän aikana 2800 kävijää, historiallinen museo 2464 kävijää ja Savupirtissä ehti vierailla sen avoinnaoloaikana (29.6.–7.8.2022) 963 kävijää.  

Yhteistä kaikille kolmelle museokohteelle on ulkopaikkakuntalaisten vieraiden suhteellisen suuri määrä. Kaikista kävijöistä ulkopaikkakuntalaisia oli noin kolmannes. Museovierailuja Kemiin tehtiin kautta koko Suomen, eniten matkaajia oli Pohjois-Pohjanmaalta sekä pääkaupunkiseudulta. Kansainvälisiä vieraita kesän museokävijöistä oli noin 10 prosenttia. Vieraat tulivat pääasiassa Saksasta ja Englannista.    

Myös tulevasta syksystä odotetaan vilkasta. Taidemuseon juhlavuoden päättää yhteisnäyttely Kemin kaupunginteatterin kanssa, joka juhlii myös 75-vuotista taivaltaan. Näyttely koostuu taidelaitosten historiaan kuuluvasta materiaalista, kuten julisteista, valokuvista, pienoismalleista – ja tietenkin taiteesta.  

Syksyn aikana museoissa järjestetään myös runsaasti tapahtumia. Vanhustenviikolla sunnuntaina 9.10. kello 11–15 järjestetään jälleen Marttalan museoalueella perinteeksi muodostunut avoimien ovien päivä. Lisäksi luvassa on konsertteja, luentoja, yleisöopastuksia, lastentapahtumia yhdessä Lastenkulttuurikeskuksen kanssa sekä perinteikäs Taiteiden yö lokakuun viimeisenä lauantaina.  

Lisätietoja: Tanja Kavasvuo, 040 357 6991, tanja.kavasvuo@kemi.fi

Takaisin listaukseen