15.4.2020

Kemin taidemuseo mukana kulttuurin suurhankkeessa

Taidetestaajat-hanke tuo Kemin taidemuseoon alueen kaikki kahdeksasluokkalaiset.


Taidetestaajat on kulttuurin suurhanke, jossa kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset pääsevät korkealaatuisille taidevierailuille. Hanke alkoi lukuvuonna 2017–2018, ja joka vuosi noin 60 000 nuorta ja heidän noin 5 000 opettajaansa ovat saaneet mahdollisuuden vierailla kahdessa valmiiksi sovitussa kulttuurikohteessa. Toinen kohde on ollut omassa maakunnassa ja toinen yleensä pääkaupunkiseudulla. Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ovat tarjonneet kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen käynnit esimerkiksi oopperaan, teatteriin, konserttiin tai taidenäyttelyyn.

Hanke jatkuu lukuvuonna 2020–2021 yhden vierailun mallilla, jossa luokat tekevät yhden taidevierailun omalla lähialueellaan. Länsi-Lapista vierailukohteeksi on valittu Kemin taidemuseo, jossa tulee lukuvuoden 2020–2021 aikana vierailemaan noin 550 kahdeksasluokkalaista. Kemin taidemuseo valikoitui mukaan avoimen haun kautta, jossa painotettiin taiteellisesti laadukkaan sisällön lisäksi nuorille suunnattua yleisötyötä, niin sanottuja etkoja ja jatkoja, eli mitä taidelaitos tarjoaa elämyksen syventämiseksi. Kemin taidemuseossa kahdeksasluokkalaiset pääsevät paitsi tutustumaan näyttelyihin ja taiteilijan työhön, myös tarkastelemaan taidetta mm. lisätyn todellisuuden avulla. 

Taidetestaajat tarjoaa lisäresurssin koulun taidekasvatukseen sekä kansalais- ja demokratiakasvatukseen. Kaikki osallistumisen esteet pyritään voittamaan, jotta nuoret pääsevät tasa-arvoisille taidevierailuille esimerkiksi liikuntarajoitteista, äidinkielestä tai asuinpaikasta riippumatta. Vierailut sopivat opetussuunnitelman tavoitteisiin ja mahdollistavat kouluille muun muassa useiden oppiaineiden taidepainotteisen yhteistyön sekä tarjoavat uusia oppimisympäristöjä koulurakennuksen ulkopuolella.

Lisätietoja:
Tanja Kavasvuo, Kemin taidemuseo, tanja.kavasvuo@kemi.fi
p: 040 357 6991

Takaisin listaukseen