16.6.2020

Kemin toriympäristön suunnittelukilpailuun huimat 24 ehdotusta

Kemin toriympäristön suunnittelukilpailuun saatiin 24 ehdotusta, joiden joukosta asiantuntijaraati valitsee voittavan ehdotuksen kesä-heinäkuun vaihteessa. Kilpailun tulokset julkaistaan tuoreeltaan kun valinta on tehty.

Vetovoimainen ja palveleva keskusta-alue

Kemin alueella on meneillään useampia hankkeita, jotka toteutuessaan tuovat lähialueille uusia työpaikkoja. Uudistetun toriympäristön uskotaan kasvattavan myös matkailun vetovoimaa.

Kilpailuehdotuksissa on otettu hyvin huomioon keskustan viihtyisyyden lisääminen ja palveluiden keskittäminen Täikön torialueen ympärille. Rautatieaseman läheisyys tekee alueesta myös kaupungin käyntikortin vierailijoille, minkä vuoksi sille haetaan kilpailun myötä selkeää kasvojenkohotusta. 

Teollisuuden ja rataverkoston investoinnit vauhdittajina

Keminmaan Laurilasta Ruotsin puolelle Haaparantaan ulottuvan rataosuuden sähköistämishanke on kirjattu hallitusohjelmaan. Hankkeen tavoitteena on edistää paitsi tavara- myös matkustajaliikennettä Suomen ja Ruotsin välillä. Tämä lisää Pohjois-Suomen kilpailukykyä. Hankkeen voidaan odottaa kasvattavan Kemin kautta kulkevaa matkustajaliikennettä ja matkailijamääriä selvästi.

Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan hankesuunnittelu jatkuu ja päätösvalmius noin 1,5 miljardin euron tehdasinvestoinnista saavutetaan syksyllä 2020. Suomen suurin metsäteollisuuden investointi työllistää toteutuessaan suoraan noin 250 henkilöä ja koko arvoketjussaan noin 2500 henkilöä. Tehdashankkeen suora vaikutus Kemin työllisyydelle ja asumistarpeille on merkittävä.

Siirry tästä Kemin keskustan kehittämishankkeen sivulle

Takaisin listaukseen