27.9.2022

Kemin Vanhustenviikon ohjelmaa on jälleen runsaasti! 

Valtakunnallista Vanhustenviikkoa vietetään myös Kemissä 3.-9.10.2022. Luvassa on paljon ikäihmisille suunnattua liikuntaa, kulttuuria, teatteria, konsertteja ja museovierailuja. 

Viikko alkaa maanantaina Lumilinnalla, joka tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn ympärivuotiseen lumen ja jään elämystilaansa senioreille koko päiväksi. 

Ikäihmiset saa liikkeelle Vanhustenviikolla Kivalo-opisto, kaupungin liikuntapalvelut sekä uimahalli. Ainoastaan uimahallin palvelut ovat maksullisia, mutta torstaina on tarjouspäivä kello 7-14 välillä, jolloin uinti on 2€ ja jumpat 1€. Vesijumppiin tarvitaan ennakkovaraus. Tervahallissa on myös seniorikuntosali avoinna. 

Taidemuseossa tarjotaan ”Kulttuuria kympiltä” näyttelyopastuksia keskiviikkona ja perjantaina. Taidemuseossa on tällä hetkellä meneillään Päivien kimallus -näyttely, jossa esillä jalokivikokoelman kiviä ja taidekokoelman helmiä. Historiallisen museon vaihtuvien näyttelyiden tilassa uusi näyttely Esko Alamaunu: Mauri-myrsky 1982. Sarjakuvanäyttelyssä on nostalgisia sarjakuvia sekä mukava lukunurkka. Näyttelyt ovat avoinna maanantaista-perjantaihin kello 10-17 ja lauantaina kello 10-15. Vanhustenviikon päättää museoissa sunnuntaina 9.10. kello 11–15 järjestettävä suosittu Marttalan museoalueen avoimien ovien päivä. Paikan päällä on myynnissä myös kahvia ja makkaraa. 

Teatterin lisäesityksiä senioreille on torstaina. Esityksissä on tarjoushinnat 14 eurolla: Ihmeellinen maalari kello yhdeksältä ja Kolmen kimppa kello kahdelta ovat Tullimakasiinissa. Lippuja on tilan koon vuoksi rajattu määrä ja ne tulee käydä hankkimassa teatterin lippukassalta, joka on auki tiistaista perjantaihin kello 11-16.  

Kinopirtissä on Seniorikino, jonka liput ovat 9,50€ ja elokuvan jälkeen on mahdollisuus saada ilmaiset kahvit elokuvalipulla CafeBarKinon puolella. Elokuvatarjonnassa on Suon villi laulu, Mielensäpahoittaja: Eskorttia etsimässä ja Rakkaani Merikapteeni. Elokuvat alkavat kello 13 aikoihin ja näytöksiä on maanantaista torstaihin. Lisäksi keskiviikkona 5.10 ja sunnuntaina 9.10. on kello 13:00 Ooppera Puccini – La Boheme -esitys, jonka lippu on 23 euroa ja väliajalla on kahvitarjoilu. 

Konsertteja on Vanhustenviikolla Kulttuurikeskuksen taidemuseossa. Tiistaina kello 19 on kaikille avoin Meri-Lapin musiikkiopiston oppilasilta ja lauantaina kello 13 on Valoa ja varjoa -vanhan musiikin konsertti. ”Valoa ja varjoa” sisältää C.P.E. Bachin (1714-1788) triosonaatteja. Teemu Huunonen on huilussa, Antto Vanhala viulussa, Juhana Ritakorpi sellossa ja Virve Räisänen cembalossa. Esiintyjät ovat Kemissä, Oulussa ja Kuusamossa asuvia ammattimuusikoita. 

Carl Philip Emanuel Bach oli tunnetun isänsä Johann Sebastianin toiseksi vanhin poika. Hän oli aikansa arvostetuimpia kosketinsoitintaitureita ja 1700-luvun loppupuolen ehkä kuuluisin säveltäjä. Säveltämiseen hän perehtyi isänsä johdolla. Sävelkieli on vaihtelevaa – tunnelmallisesta tunteikkuudesta yllättävien harmonioiden värittämiin rohkeisiin sävyihin saakka. Maksuttoman konsertin kesto on 1,5 tuntia väliaikoineen. 

Kaupunginkirjastossa on koko viikon aikuisten osastolla aineistonäyttely: Isotekstisiä ja selkokirjoja sekä lasten- ja nuortenosastolla aineistonäyttely Isovanhemmuus-teemalla sekä lisäksi Celia-palvelun esittelyä. 

Palvelukodeissa Vanhustenviikolla omaa toimintaa, kuten ulkoilua! 

Erillisessä liitteessä tarkempi aikataulu! 

Lisätietoja: tapahtumakoordinaattori Katri Jämsä, katri.jamsa@kemi.fi, 040 615 2994 

Takaisin listaukseen