6.10.2021

Kemintulli – uusi aika

Kemin kaupunki herättää Kemintulli-yritysalueen eloon. Ruususen unta nauttinut alue nostetaan uudelleen ‘kartalle’, sillä näin keskeisen logistisen sijainnin unohtaminen ei palvele kaupunkia. On sekä kaupungin asukkaiden että yrittäjien etu, kun jo perustetulla yritysalueella on toimintaa. Vain näin edistetään Kemin elinvoimaisuutta, ja siten kaikkien hyvinvointia.

Kemintullin vuosien hiljaiselo nostaa pintaan myös vanhat epäilyt paikan syrjäisyydestä. On toki odotettavaa, että yrittäjät miettivät tarkoin, minne yrityksensä sijoittaa. On kuitenkin tunnistettava, että alueen rehevöityminen ylläpitää tällaista mielikuvaa.

“Olemme sitoutuneet vahvistamaan kaupungin vetovoimaisuutta yrityspaikkana. Kaupungin käynnissä olevat investoinnit, mm. Metsä Fibrellä ja Ajoksen satamassa, tukevat tavoitettamme edistää yritystemme kasvua ja lisätä yrityskantaa”, kertoo Kemin elinvoimatoimialan elinkeinopäällikkö Hanna Alila.

“Alueellamme on käynnissä muutosprosessi, myös positiivinen muutos. Tämä on erinomainen hetki nostaa esille Kemintullin tarjoamat mahdollisuudet”, Alila huomauttaa.

Useita vuosia uinuneen alueen infrastruktuuri on valmis. Kaavoitetut tontit tarjoavat ainutlaatuiset edellytykset monenlaisille ja –kokoisille yritystoiminnoille. Kemintullin yritysalue tarjoaa liike-, teollisuus-, logistiikka- ja varastorakennustontteja. Tällä hetkellä kaikki tontit ovat vapaita. Ensimmäisillä onkin tässä selvä etu, sillä tontit ovat räätälöitävissä yritysten toiveiden mukaisesti. Edelläkävijöillä on valinnan vapaus, kun heillä on käytettävissään kaikki vaihtoehdot.

Kemintullin markkinointikampanja pyörähtää käyntiin Kemintulli-videolla, joka tuo esille alueen logistisen sijainnin ja sen tarjoamat mahdollisuudet. Kampanja tehdään yhteistyönä kaupungin elinvoimatoimialan ja ‘Kemi valmistautuu kasvuun – Teollisuuden suurinvestoinnit Meri-Lapissa’ -hankkeen (EAKR) kanssa.

“Kemintulli tulee nähdä kilpailuvalttina kaupungin vetovoimaisuuden lisäämisessä”, elinkeinopäällikkö Hanna Alila lisää.

Lisätietoja antavat:
Elinkeinopäällikkö Hanna Alila, 040 537 6261, hanna.alila@kemi.fi
Kaupungingeodeetti Paulus Rantajärvi, 050 594 8440, paulus.rantajarvi@kemi.fi

Takaisin listaukseen