24.5.2022

Kemissä riittää tekemistä myös kesällä!

Nuorisotyö järjestää tänäkin kesänä monipuolisesti tekemistä lapsille ja nuorille.

Nuorisotyön kesäkausi alkaa tietenkin heti päättäjäispäivänä lauantaina 4. kesäkuuta, kun nuorisotyö jalkautuu nuorten pariin ja pitää myös Huvikummun nuorisotilaa auki keskustassa. 
Heti seuraavan viikon maanantaina 6. kesäkuuta aukeaa liikennepuisto eli Kemin Liksu. Liikennepuisto on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10-17. Liikennepuistossa järjestetään ohjattua toimintaa läpi kesän. Liikennepuistossa järjestetään myös perheliikuntaa läpi kesän tiistaisin kello 11.

Lapset harjoittelevat puistossa liikennesääntöjä yhdessä ohjaajien kanssa. Kun kaikki sujuu, voi suorittaa oman ajokortin. Liikennepuiston polkuautoilla voivat ajaa 4–12 vuotiaat lapset, joilla on ajokortti taskussa! Liikennepuisto erilaisine tapahtumineen on löytänyt paikkansa kemiläisten lasten ja perheiden sydämiin. Muun muassa nuorisotyön vuosittain järjestämä lasten ikioma musiikkifestivaali Rondelli täyttää puiston ääriään myöten joka kesä. Rondelli järjestetäänkin tänä vuonna lauantaina 2.7.!

Nuorille järjestetään joka viikko juhannukseen asti (6.-21.6.) toimintapäiviä Huvikummulla maanantaisin ja tiistaisin kello 10-15. Toiminta on tarkoitettu kaikille 13-16 vuotiaille nuorille. Tähän toimintaan voi ilmoittautua mukaan Päiville 3.6. mennessä WhatsAppiin numeroon 040 626 4490. Ohjelmassa luvassa ainakin kokkailua, kädentaitoja, elokuvia ja ulkoilua.

Nuorille luvassa myös reissujuttuja! 12-17 vuotiaille järjestetään Tivolireissu Ouluun torstaina 9.6. Matka maksaa osallistujalle 20 euroa, ja hinta sisältää vakuutuksen, matkat ja päivärannekkeen Suomen Tivoliin. Matkalle mahtuu 40 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Tanjalle sähköpostitse tanja.paaso-rantala@kemi.fi. Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 6.6.

Lauantaina 11.6. Jopen puistossa vietetään Skeittiparkin virallisia avajaisia. Skeittiparkki on keretty jo palkita Vuoden liikuntapaikkateon toteuttajana Lapin Urheilugaalassa. Skeittiparkki on jo nyt ollut ahkerassa käytössä ja kesän aikana nuorisotyökin tulee siellä työskentelemään lasten ja nuorten parissa. Avajaisten jälkeisellä viikolla maanantaista perjantaihin 13.-17.6. skeittiparkillakin järjestetään ohjattua toimintaa kello 14-20.

3.-6.luokkalaisten Bändikylpy järjestetään Takitsulla kesäkuun lopulla juuri ennen Juhannusta. Päiväleiritoimintaa järjestetään maanantaista torstaihin 20.-23.6.

Torstaina 23.6. Nuorisotyö on mukana myös perinteisellä Yöttömän Yön kauppamaratonilla. 

Jo perinteeksi muodostunut Meri-Lapin Bändileiri järjestetään 11.-15.7. Kulttuurikeskuksella 13-23 vuotiaille nuorille. Yli vuosikymmenen Kemissä toiminut Kemin kaupungin nuorisotyön organisoima bändileiri kerää yhteen kymmeniä musiikista kiinnostuneita nuoria. Viikon sisältöihin kuuluu bändisoittoa, instrumenttiopetusta, sävellys- ja sanoitusopetusta, workshop-opetusta ja ennen kaikkea tutustut uusiin ystäviin sekä tapaat vanhoja tuttuja soittokavereita.

Bändileirin päättää ja Easy Living in Kemi – viikonlopun aloittaa Bändileirin päätöskonsertti Meripuiston laululavalla perjantaina 15.7. kello 16 alkaen!

Nuorisotyö järjestää myös yhteistyössä Keminmaan ja Tornion nuorisotoimien kanssa KesäHesa reissun 27.-30.6. Reissu on tarkoitettu 2006-2008 syntyneille nuorille. Ohjelmassa luvassa muun muassa Huvipuisto Linnanmäki, Fazerin tehdas ja shoppailua! Reissun hinta osallistujalle on 150 euroa, ja se sisältää matkat, vakuutuksen, hotellimajoituksen, aamu- ja iltapalat sekä sisäänpääsymaksut. Ilmoittautuminen sähköpostitse paivi.syvajarvi@kemi.fi. Huoltajan lähettämässä sähköpostissa täytyy olla osallistujan nimi, syntymävuosi ja puhelinnumero, sekä huoltajan nimi, puhelinnumero ja laskutusosoite. Lisätietoja voi kysyä puhelimitse Päiviltä 040 626 4490.

Puuhapaku liikkuu ja nuorisotyö jalkautuu kesän läpi nuorten pariin skeittiparkilla ja muilla nuorten suosimilla kokoontumispaikoilla. Nuorisotyö voi myös avata nuorisotilan keskustassa Huvikummulla esimerkiksi sadepäivinä tai nuorten pyynnöstä. Ajankohtaisimman tiedon nuorisotyön toiminnasta ja puuhapakun liikkeistä saakin aina sosiaalisen median välityksellä: IG&FB @puuhapaku ja IG @kemi_nt, FB Kemin Nuorisotyö.

Liikennepuiston kesäkauden päättäreitä vietetään perjantaina 5.8.

Takaisin listaukseen