Kukkia kasvatuslaatikossa sekä hankerahoittajien logot

30.3.2022

Kevään 2022 kaupunkiviljelykoulu alkaa!

Ympärivuotinen kaupunkiviljely ja lähiruoan tuottaminen Kemissä -hanke järjestää kevään aikana kaikille avoimen ja ilmaisen kaupunkiviljelykoulun. Koulu koostuu viidestä kurssista, kurssien aiheina on muun muassa viljelyn suunnittelu, taimikasvatus ja palstaviljely.

Kaupunkiviljelyn idea on kasvattaa hyötykasveja kaupunkiympäristössä, esimerkiksi kerrostalon pihalla, parvekkeella tai viljelypalstalla voi kasvattaa herkullisia kasviksia, marjoja ja yrttejä monin eri tavoin. Kaupunkiviljely on hyödyllinen ja innostava harrastus, joka tarjoaa virkistymisen lisäksi puhdasta itse kasvatettua lähiruokaa. Kaupunkiviljelykoulussa opitaan kaupunkiviljelyn perusteita, viljelyn suunnittelusta sadonkorjuuseen. Kursseilla käydään läpi kaupunkiviljelyn periaatteita ja toimivia viljelyratkaisuja kaupungissa.

Alla on kurssien päivämäärät ja aiheet, huomioithan, että jokaiselle kurssikerralle tulee ilmoittautua erikseen. Lähiopetuskerroille mahtuu 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta!

Lähiopetuksena pidettävät kurssit toteutetaan Jänkälässä (Kauppakatu 30). Muista ilmoittautua kursseille! Tervetuloa!

Viljelyn suunnittelu -kurssilla perehdytään viljelyn aloittamiseen liittyviin asioihin. Opit esimerkiksi valitsemaan kasvupaikkaan sopivan viljelytavan ja kasvilajit sekä suunnittelemaan kevään kylvöaikatauluja. Kurssi järjestetään Teams-etäopetuksena, eikä kurssille ole osallistujarajaa.

Voit ilmoittautuminen koulutukseen tämän linkin kautta.

Ohjeet Teams-tapahtumaan liittymiseen löydät tästä linkistä.

Taimikasvatus -kurssilla perehdytään taimien esikasvatukseen ja kylvötöihin. Kurssilla käydään läpi kylvöihin ja taimien hoitoon liittyvät perusasiat, kuten siementen valinta, kasvualustat, kylvöastiat, kylvösten kastelu, taimien kouliminen, lannoitus ja karaisu.

Voit ilmoittautua taimikasvatuskurssille tästä linkistä.

Kurssille otetaan enintään 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Parveke- ja ruukkuviljely -kurssilla perehdytään parvekeviljelyn mahdollisuuksiin. Lasitettu parveke on kuin kasvihuone ja siellä voi kasvattaa monia lämpöä vaativia kasvilajeja. Kurssilla opitaan muun muassa valitsemaan sopivia kasvilajeja ja sopivat kasvatusastiat parvekeviljelyyn.

Voit ilmoittautua parveke- ja ruukkuviljelykurssille tästä linkistä.

Kurssille otetaan enintään 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Palstaviljelmän perustaminen -kurssilla perehdytään avomaaviljelmän perustamiseen. Kurssilla käydään läpi esimerkiksi maan muokkaus, peruslannoitus, suora kylvö ja taimien istuttaminen viljelypalstalle.

Voit ilmoittautua palstaviljelmän perustaminen-kurssille tästä linkistä.

Kurssille otetaan enintään 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Viljelytyöt kasvukaudella ja sadonkorjuu -kurssilla perehdytään kasvukaudella tehtäviin hoitotöihin sekä sadonkorjuuseen. Kurssilla käydään läpi rikkakasvien mekaaninen torjunta, lannoitus ja kastelu, luonnonmukainen kasvinsuojelu ja sadonkorjuuvälineet sekä sadon käsittely ja säilytys.

Voit ilmoittautua viljelytyöt kasvukaudella ja sadonkorjuu-kurssille tästä linkistä.

Kurssille otetaan enintään 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

PS. Viime vuonna etäkoulutuksena järjestetyn kaupunkiviljelykoulun luennot voit käydä katsomassa Kemin kaupungin YouTube-kanavalta tästä linkistä.

Toimijoiden logot, eli Eu aluekehitysrahasto, Eu vipuvoimaa, Lapin liitto, Lappia ja Kemin kaupunki
Takaisin listaukseen