4.8.2021

Koronarajoitukset Kemissä 5.8.2021 alkaen. Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.

Epidemiatilanne alueella on tällä hetkellä perustasolla, mutta Suomi on valtakunnallisesti siirtynyt epidemian neljänteen aaltoon. Tapausmäärät kasvavat erityisesti nuorten ja rokottamattomien keskuudessa ja uhka tilanteen heikkenemiselle myös Meri-Lapissa on olemassa. 

Kemin kaupunki jatkaa kesäkuussa voimaan tulleita koronarajoituksia ja suosituksia, tavoitteena on yhä suojata kaupunkilaisia ja hillitä koronaviruksen leviämistä. Epidemiatilannetta alueella seurataan päivittäin ja tarvittaessa suojatoimia tehostetaan tautilanteen niin vaatiessa.

Liikunta ja ryhmäharrastaminen sisä- ja ulkoliikuntatiloissa

Joukkuelajien harrastaminen ja kilpaileminen on sallittua.  Toiminta tulee järjestää koronaturvallisesti lajiliittojen, Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Aluehallintoviraston määräyksiä noudattaen.

Kirjasto, museot ja nuorisotilat

Kirjasto, taidemuseo ja historiallinen museo ovat avoinna. Kirjaston lukusalissa kävijämäärä on rajoitettu. Kaikessa toiminnassa on noudatettava maskisuositusta sekä hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä.

Nuorisotilat ovat avoinna ja tiloissa voi oleilla samanaikaisesti noin puolet normaalista kävijämäärästä. Tiloissa on käytettävä maskeja ja huolehdittava turvaväleistä.

Hoito- ja hoivayksiköissä saa vierailla

Palveluasumisen asukkaiden tapaaminen on mahdollista turvavälejä noudattaen ja suojaimia käyttäen. Tapaamisia porrastetaan ja niistä on sovittava etukäteen henkilöstön kanssa. Vierailijoita voi olla enintään kaksi. Vierailun aikana pitää käyttää kasvomaskia, huolehtia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.

Muut voimassa olevat ohjeet ja suositukset

Vältä väkijoukkoja ja suuria kokoontumisia, erityisesti sisätiloissa.

Huolehdi turvaväleistä ja käytä maskia kaikissa tilanteissa, joissa et voi säilyttää turvaväliä.

Noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Ota koronarokote vuorollasi!

Hakeudu koronanäytteenottoon heti, jos saat oireita.

Annetut suositukset ja rajoitukset perustuvat tautitilanteeseen sekä Länsi-Pohjan alueellisen pandemiatyöryhmän suosituksiin.

Takaisin listaukseen