24.2.2021

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin koronatiedote 24.2.2021: Tarkkaa huolellisuutta koronaturvatoimiin

LänsiPohjan sairaanhoitopiirissä on eilisen jälkeen todettu 4 uutta koronavirustapausta.

Tapausmäärien vähenemisestä huolimatta vahvasti suositellaan huolehtimaan tarkasti koronaturvatoimista. Myös sosiaalisten kontaktien määrä tulee pitää mahdollisimman pienenä.

Epidemiatilanne heikkenee koko ajan Etelä-Suomessa. Ilmaantuvuus kahdessa viikossa Uudellamaalla on 209/100 00, Norrbottenissa n. 400/100 000, Länsi-Pohjassa 35/100 000. Koko Suomen ilmaantuvuus on 105/100 000/14 vrk.

Epidemian paheneminen näkyy Etelä-Suomessa sairaala- ja tehohoidon kasvuna. Samalla herkemmin leviävien muunnosvirusten määrä tapauksista on nopeasti noussut.

Länsi-Pohjassa sairaalahoidon kapasiteetti on hyvin rajallinen. Epidemiatilanteen paheneminen tuleekin estää ennakoinnilla. Viikolla 10 on Meri-Lapin hiihtoloma. Vuosi sitten keväällä laajoja tartuntaketjuja levisi tunturikeskuksista eri puolelle Suomea. On erittäin tärkeää harkita miten hiihtoloman viettää ja miten pystyy noudattamaan koronaturvatoimia sen aikana.

Rokotukset etenevät kunnissa sitä mukaa kuin rokotteita saadaan. Kunnat tiedottavat rokotusasioista internet-sivuillaan. Kaikki halukkaat tulevat saamaan rokotteen oman ikä- tai riskiryhmän mukana. Rokotusvuorojen kyselyä tulee välttää, koska se ruuhkauttaa tällä hetkellä terveydenhuoltoa turhaa. Omaa vuoroa voi odottaa rauhassa tiedottamista seuraten.

Jyri J. Taskila
Johtajaylilääkäri, sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri
LPSHP

Takaisin listaukseen