30.10.2020

Länsi-Pohjassa tänään seitsemän uutta koronatartuntaa – Vahva maskisuositus, välttäkää kontakteja

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu tänään 30. lokakuuta 2020 seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Näistä valtaosa liittyy eilen uutisoituun ravintola-altistukseen.

Tartunnanjäljityksessä on selvinnyt, että lauantain 24.10. lisäksi myös perjantaina 23.10. torniolaisessa Wanha Mestari -ravintolassa asioineet ovat voineet altistua koronavirustartunnalle. Heitä kehoitetaan seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi koronavirustestiin.

Länsi-Pohjan tartuntatautilääkärit korostavat karanteeniohjeiden sisäistämistä. Karanteeniin määrätyt eivät voi poistua kotoaan esimerkiksi kauppaan. Ruokaostokset on hoidettava läheisten tuella tai on oltava yhteydessä oman kunnan sosiaalitoimeen asian järjestämiseksi.

Vuorokauden sisällä on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä tullut esille 12 uutta koronavirustartuntaa. Altistuneita on yli 100 ja uudet tapaukset ovat altistumistietojen perusteella todennäköisiä. Tartuntatautilääkärit vetoavat väestöön: Pyhäinpäivää on syytä juhlia omassa perhepiirissä ja välttää ylimääräisiä kontakteja.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri antaa vahvan suosituksen lisätä kasvomaskin käyttöä ja painottaa turvaväleistä huolehtimista kaikissa sosiaalisissa kontakteissa.

Jyri J. Taskila, johtajaylilääkäri, tartuntataudeista vastaava lääkäri, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

Takaisin listaukseen