14.1.2022

Sisäliikuntatilojen kokoontumisrajoitukset jatkuvat 22.2.2021 asti

Lapin aluehallintovirasto jatkaa Lapissa voimassa olevia kokoontumisrajoituksia kuukaudella. Samalla jatkuu velvoite tilojen terveysturvallisesta käytöstä.

Koronatilanne jatkuu vaikeana, minkä vuoksi Lapin aluehallintovirasto kieltää edelleen kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Samalla aluehallintovirasto jatkaa tartuntatautilain pykälän 58 d mukaisia asiakkaille ja osallistujille tarkoitettujen tilojen käyttöä koskevia velvoitteita, joilla ehkäistään lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.
Määräykset ovat voimassa 23.1.–22.2.2022 ja koskevat kaikkia Lapin kuntia.

Kemin kaupungin sisäliikuntatiloissa terveysturvallisuus järjestetään rajoittamalla asiakasmääriä, asiakaspaikka- ja tilajärjestelyin sekä muilla toiminnan erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla.

Tilakohtaiset yhtäaikaiset enimmäiskävijämäärät on määritelty turvavälien toteuttamiseksi ja koskevat normaalia asiakas- ja harjoituskäyttöä.

 • Hepolan koulu
  Liikuntasali 48 henkilöä / liikuntasalin lohko 16 henkilöä (3 lohkoa)
  Hepolan kuntosali 5 henkilöä
 • Karihaaran koulu
  Liikuntasali 36 henkilöä
 • Kivikon koulu
  Liikuntasali 22 henkilöä
 • Lyseon lukio
  Liikuntasali 22 henkilöä
 • Sauvosaaren koulu
  Liikuntasali 22 henkilöä
 • Sauvosaaren urheilupuiston huoltorakennus
  Kuntosali 6 henkilöä
 • Syväkankaan koulu
  Liikuntasali 32 henkilöä / liikuntasalin lohko 16 henkilöä (2 lohkoa)
 • Tervahalli
  Liikuntasali 48 henkilöä / liikuntasalin lohko 12 henkilöä (4 lohkoa)
  Kuntosali 6 henkilöä
  Seniorikuntosali 5 henkilöä
  Painisali 14 henkilöä
  Tatamisali 14 henkilöä
 • Uimahalli
  Asiakasmäärä 50 prosenttia pukukaapeista
  Kuntosali 10 henkilöä
  Saunat 3 henkilöä per sauna

Jäähallin sekä Kemin Keila- ja tennishallien tilakohtaiset rajoitukset ja ohjeet löytyvät tiloista.

Ottelut ja kilpailut luokitellaan yleisötapahtumiksi, jotka tulee toteuttaa ilman yleisöä. Tilakohtaiset rajoitukset tulee huomioida henkilöiden enimmäismäärässä.

Tilakohtaiset rajoitukset eivät kosketa alle 16-vuotiaiden harrastustoimintaa, oppilaitosten ja varhaiskasvatuksen toimintaa eikä ammattilaisurheilua.

Harjoituksissa / iltakäytössä tilakohtaiset yhtäaikaiset enimmäiskävijämäärät ovat suosituksia, joissa tulee lisäksi huomioida lajikohtaiset erityispiirteet. Esimerkiksi tapahtuuko harjoittelu pysyvästi jumppamatolla vai liikutaanko harjoitustilassa ja ollaanko fyysisessä kontaktissa. Harjoitusvuoron vastuuhenkilö vastaa eri ohjeistuksien ja suositusten noudattamisesta sekä tiedottamisesta harjoitusvuorolla.

Harrastustoimintaan tulee osallistua ehdottoman terveenä. Harjoituksiin tullaan varusteet päällä ja lähdetään suoraan pois silloin kun se on mahdollista pukuhuoneen käytön minimoimiseksi. Vältetään ryhmien sekoittamista ja tarpeetonta kokoontumista sekä saattajien ja huoltajien tarpeetonta oleskelua sisätiloissa vältetään. Turvaetäisyyksien säilyttämistä esimerkiksi, tauoilla korostetaan.

Uimahallissa terveysturvallisuudesta huolehditaan lisäksi aulatiloissa vahvalla maskisuosituksella, puku- ja pesutiloissa suositellaan enintään 15 minuutin oleskelua kerrallaan ja suihkuista osa on poistettu käytöstä.

Epidemiatilanteen heikentyessä voi ohjeisiin tulla muutoksia.

Takaisin listaukseen