6.10.2021

Sosiaalisen keittiön herkuista reseptivihkonen

Kemin kaupungissa on jo parin vuoden ajan kehitetty sosiaalisen keittiön toimintaa. Sosiaalinen keittiö kokoaa osallistujat yhteisen pöydän äärelle. Keittiön perusideana on oppia yhdessä tekemään hävikkiruoasta herkullista syötävää. Tällä toimintamallilla kaupunki vastaa aikamme vastuulliseen kulutuskäyttäytymiseen, jolloin huomioidaan hävikkiruoan määrä ja ymmärretään sen hyödyntämismahdollisuudet.

Sosiaalisen keittiö toiminta on ollut varsin vilkasta. Pöydän ympärillä on touhunnut henkilöitä muun muassa kaupungin perhetyöstä, hoiva- ja hoitotyöstä, Ohjaamosta, Mikseristä, Kemikammarista, Kemin nuorisotyöstä, Leipätehtaalta, Lasten Kulttuurikeskuksesta, Yhdessä ry:stä sekä Pohjantähtiopistolta.

Kemin sosiaalinen keittiö palkittiin kunta-alan kehittämisohjelman KunTeko –palkinnolla vuonna 2020. Toimintamalli käynnistettiin vuonna 2019 osana Vihreä ja kestävä Kemi –toimintaa, jossa myös lanseerattiin uusi termi kuvaamaan hävikistä valmistettua ruokaa: hyvikki.

Sosiaalinen keittiö on nyt koonnut yhteen meidän kaikkien iloksi ja hyödyksi reseptivihkosen, joka auttaa vähentämään hävikkiruokaa samalla kun valmistamme helppoja herkkuja. Näillä ohjeilla on sosiaalisessa keittiössä pyöritetty tuhansia litroja smoothieita, tuorepuuroja ja muita hyvikkiherkkuja.

Takaisin listaukseen