Kuva: Pihla Luosujärvi ja Jessika Mäkipörhölä

12.5.2022

Terveisiä vanhojentansseista 29.4.2022

Kemin lyseon lukion vanhojentansseja vietettiin pitkän odotuksen jälkeen 29.4.2022. Opiskelijoiden vanhojentanssitoimikunta hoiti järjestelyjä upeasti ja suunnitteli vanhojen oman tanssin ja musiikin, Tervahallin koristelun ja valaistuksen sekä tanssipaikat.

Tansseihin osallistuneet opiskelijat Pihla Luosujärvi ja Jessika Mäkipörhölä kertovat päivän tunnelmista:

“Unet eivät enää meille maistuneet, kun koitti torstai 28. huhtikuuta. Koulussa oppitunnit olivat levottomia, kun koulutehtävien sijaan mielessä pyörivät vain huomiset vanhojentanssit. Illalla kello 19.30 menimme yhdessä toimikunnan kanssa koristelemaan Tervahallia upeaan kuntoon. Pääsimme kotiin vasta myöhään illalla, minkä jälkeen piti vielä valmistautua ja yrittää edes muutama tunti saada unta.

Perjantaina 29.4. aamu alkoi aikaisin. Herätyskellot oli ajastettu soimaan hyvissä ajoin ennen kampausaikaa, mutta kumpikaan meistä ei malttanut nukkua siihen asti. Tapasimme kampaajalla seitsemän maissa. Istahdimme kampauksen jälkeen myös meikattavaksi, sillä tuntui helpommalta siirtää kaikki laittautumisvastuu ammattilaiselle, ettei itse tarvinnut stressata turhaan.

Ensimmäisenä meillä oli vuorossa koulutanssit entisillä peruskouluillamme. Jännitys oli aivan katossa, kun saavuimme koululle, sillä ensimmäinen tanssikerta oli kaikista jännittävin. Kaikki olivat laittautuneita ja innoissaan, kun sullouduimme koulun pukuhuoneeseen. Tanssit sujuivat oikein hyvin.

Koulutanssien jälkeen meillä oli hyvin aikaa käydä ottamassa kuvia. Sullouduimme autoon yhdessä ja kävimme ottamassa ulkokuvia. Sitten olikin aika lähteä jo lukiolle, sillä luvassa oli käytävätanssit lukiolla. Tunnelma oli todella hyvä ja oli mukava tanssia tutuille opiskelijoille ja opettajille.

Iltapäivällä jalat alkoivat olla jo hieman puhki, mutta siinä kohtaa oli onneksi pöytävaraus pizzeriaan. Syönnin jälkeen suuntasimme Tervahallille, missä hälinä ja jännitys alkoi vielä viimeisen kerran. Kävimme siellä tanssien alut vielä kertaalleen orkesterin kanssa läpi. Viimeiset kymmenen minuuttia ennen tansseja matelivat, kunnes kello löi kuusi ja Eye of the Tiger alkoi soimaan. Kävelimme jokainen pari yksitellen sisään juontajan esittelemänä, ja siitä se sitten alkoi. Oli aivan ihana tunne päästä tanssimaan ja tuntui, että tanssit menivät liian nopeasti, sillä niitä olisi voinut jatkaa vielä paljon pidempään.

Wienervalssin jälkeen valot sammuivat. Keräännyimme jonoihin ja oma tanssi alkoi. Se oli yksi illan parhaista kohdista. Yleisö taputti mukana ja tunnelma oli aivan katossa. Koko vanhojen päivä oli todella ihana ja unohtumaton. Päivä oli paljon parempi kuin osasimme kuvitella!”

Tanssien striimauksen voi katsoa Kemin lyseon lukion Youtube-kanavalta.

Kuva: Pihla Luosujärvi ja Jessika Mäkipörhölä
Kuva: Pihla Luosujärvi ja Jessika Mäkipörhölä
Takaisin listaukseen