29.9.2021

Vanhustenviikolla tarjolla kulttuurielämyksiä ja hyvinvointia museoissa

Valtakunnallinen vanhustenviikko järjestetään 3.-10.10.2021. Kemin museot osallistuvat teemaviikkoon tarjoamalla useita ikääntyneille suunnattuja tapahtumia eri museokohteissa. Tapahtumiin on vapaa pääsy.  

Viikko alkaa sunnuntaina 3. lokakuuta Marttalan museoissa vietettävällä avointen ovien päivällä. Suomen kähertäjämuseo ja Kemin työläiskotimuseo ovat avoinna yleisölle klo 11–15. Oppaat ovat paikalla kertomassa vieraille tarinoita alueen rikkaasta historiasta ja esittelemässä kähertäjämuseon ainutlaatuista kokoelmaa.  

Tiistaina 5. lokakuuta klo 12 Kemin historiallisessa museossa järjestetään opastettu kierros Kemin historiaan. Tämän jälkeen tunnettu kemiläinen paikallishistorioitsija Timo Hietala esittelee museon valokuva-arkiston aarteita ja kertoo Finna-palvelusta. Finna-palvelun kautta on mahdollista tutkia satoja Kemin historiaan liittyviä valokuvia omalta tietokoneelta käsin.  

Samana päivänä Kemin taidemuseossa jumpataan soveltavan liikunnan tuolijumpassa klo 14. Tiistai-iltana klo 19 Taidemuseossa esiintyvät Meri-Lapin musiikkiopiston oppilaat. Musiikkia taidemuseossa kuullaan myös perjantaina 8.10. klo 11, kun Meri-Lapin jousikvartetti esittää Suomalaisen musiikin hetken.  

Keskiviikkona 6.10. klo 10–14 Meri-Lapin sukututkijat esittelevät toimintaansa ja neuvovat sukututkimuksesta kiinnostuneita Kemin historiallisessa museossa. Kello 12–15 historiallisessa museossa voi kokeilla museokäynnin terveyttä edistävää vaikutusta mittaamalla verenpaineensa. Verenpainetta ja muita mittauksia on suorittamassa Lapin ammattikorkeakoulun hyvinvointipysäkki. Kello 12–16 kulttuurikeskuksen aulassa on esittelyssä museoiden koostama museolaukku, jonka sisältöön yleisö voi vaikuttaa. Kello 12–18 aulassa on esittelyssä myös “Muistojeni Valtakatu” -hanke. Päivän aikana voi käydä jättämässä hanketyöntekijälle oman muistonsa Valtakadusta ja sopia esimerkiksi pidemmästä haastatteluajasta.  

Lisätietoja: Janne Kuoppala, intendentti, Kemin historiallinen museo 040 641 3105 

Takaisin listaukseen