Tällä sivulla on tietoa:

Saavutettavuus

Näyttelytilamme on fyysisesti esteetön ja tilassa on induktiosilmukka.

Aukioloajat

  • maanantai–perjantai kello 11–17
  • lauantai kello 10–15
  • sunnuntaisin suljettu
  • vapaa pääsy
  • Poikkeukset aukioloissa
    • Museo on avoinna arkipyhien aattoina kello 11–15. Arkipyhinä suljettu.
    • Museo on avoinna ryhmille tilauksesta myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Opastettu näyttelykierros

Tervetuloa opastetulle kierrokselle Kemin historiallisen museon näyttelyihin. Voit tilata ryhmällesi oman opastuksen historiallisesta museosta.

Opastettu kierros maksaa 30 euroa arkisin kello 8–16. Iltaisin ja viikonloppuisin kierroksen hinta on 50 euroa. Opastukset ovat maksuttomia Kemin päiväkodeille, peruskouluille, toisen asteen oppilaitoksille sekä alueen taideopiskelijoille.

Opastetut kierrokset kestävät noin tunnin. Opastusten ryhmäkoko on korkeintaan 30 henkilöä. Opastusta tarjotaan suomen kielen lisäksi myös englannin, ruotsin tai venäjän kielellä. Muista kuin suomenkielisistä opastuksista peritään lisähinta 30 euroa.

Tilavuokraus

Vuokraamme näyttelytilaamme pienimuotoisia tapahtumia ja juhlatilaisuuksia varten. Yhteystiedot tilavarauksia varten löytyvät oikealta.

Galleriatilan vuokraus

Kemin historiallinen museo vuokraa noin 60 neliömetrin kokoista  galleriatilaa erilaisia näyttelyitä varten. Näyttelytilan vuokra on 150 euroa neljäksi viikoksi. Vuokra sisältää näyttelytilan siivouksen ja näyttelyvalvonnan. Vuokraajan käytössä on museon vitriinit ja veistosjalustat.

Näyttelytilan koko on: pituus 810 senttimetriä, leveys 703 senttimetriä, suorakaiteen muoto. Korkeus 255 senttimetriä. Käytössä on kiinteiden seinien lisäksi kuusi liikuteltavaa väliseinäkettä (195 senttimetriä kertaa 115 senttimetriä).

Näyttelytilan valaistusta varten on olemassa 22 liikuteltavaa kohdevalaisinta sekä himmennettävissä oleva yleisvalaistus.

Muuta huomioitavaa: Näyttelynjärjestäjä hoitaa itse ripustuksen, avajaiset ja niiden kustannukset. Näyttelynjärjestäjä voi käyttää museon työvälineitä ripustamisessa. Näyttelynjärjestäjä hoitaa itse myös mahdollisten avajaiskutsujen ja julisteen teon, painatuksen ja jakamisen. Museo voi sopimuksen mukaan lähettää sähköiset tiedotustilaisuus- ja avajaiskutsut oman kutsuvieraslistansa henkilöille.

Näin haet näyttelytilaa vuokralle

Lähetä vapaamuotoinen hakemus kuvineen sähköpostilla näyttelymestarille tai historiallisen museon sähköpostiin. Voit lähettää hakemuksen myös postitse Kemin historialliseen museoon. Kuoreen merkintä “Näyttelyhakemus”.

Kemin historiallisen museon galleriatilan pohjapiirros