Lumiukko hahmo
Snowman, snögubbe, schneeman, snegovik, lumiukko,  on ehkä maailman tunnetuin ja rakastetuin lumihahmo. Hänestä on tehty elokuvia, hän seikkailee sarjakuvissa, lauluissa, mainoksissa, postikorteissa, somepostauksissa ja joka talvi ihan tavallisten kotien pihoilla ja kaupunkien puistoissa ympäri maailman. Siellä missä on lunta, siellä on myös lumiukko. 

Lumiukko on kaikkialla, mutta oletko miettinyt missä on lumiukon koti? Emme mekään osaa tuohon vastata eikä kukaan keneltä asiaa kysyimme, mutta eihän lumiukko voi koditon olla, eihän? Koetimme selvittää lumiukon asuinpaikkaa, mutta emme onnistuneet löytämään kysymykseen vastausta. Joulupukki asuu Rovaniemellä, se on selvä, mutta lumiukko on jäänyt kotia vaille. Itseasiassa, mikäpä olisi luonnollisempi kotipaikka lumiukolle kuin Kemi? Meillä on lunta ja jäätä, meillä on Sampo ja ympärivuotinen LumiLinna lumiukolle kodiksi, jossa hän voi viettää kesät turvassa auringolta ja lämmöltä odotellen talven tuloa ja ilmojen kylmenemistä, jotta voi taas tuoda iloa ja seikkailla ulkona yhdessä lasten ja lastenmielisten kanssa. Asialle täytyy siis tehdä jotain – me päätimme tarjota lumiukolle kodin ja kotikaupungin. www.cityofsnowman.fi 

Lumiukossa on taikaa. Se syntyy, kasvaa ja saa muotonsa iloisen luomisprosessin aikana. Lumiukko on käsityötä, lumiukko on luomutuote. Se kiehtoo niin pientä lasta kuin aikuistakin, lumiukon osaa tehdä niin kemiläinen kuin haifalainenkin. Lumiukko istuu, se seisoo se makaa, joskus jopa hulluttelee, mutta lähes aina se hymyilee ja iloa jakaa. Lumiukolla on monta muotoa ja kaikki niistä on yhtä oikeita, lumiukosta on moneksi. 

Lumiukko, tervetuloa Kemiin, lumen ja jään kaupunkiin!