Karjalahden päiväkoti sijaitsee keskeisellä paikalla Kemin kaupungin kupeessa hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Sijaintimme teollisuusalueella antaa mahdollisuuden seurata erilaisia työkoneita ja liikennettä. Tämä onkin oiva mahdollisuus tarjota lapsille liikennekasvatusta ja opettaa turvallista liikkumista ympäristössämme. Leikkipiha on aidattu ja siellä sijaitsee päiväkotimme musaseinä, jonka äärellä lapset pääsevät musisoimaan myös ulkona. Kaikki tilamme sijaitsevat yhdessä tasossa ja ruokailemme yhteisessä ruokasalissa porrastetusti. Päiväkodissamme on väljät, viihtyisät ja kodinomaiset sekä helposti muokattavissa olevat oppimisympäristöt, joita pystytään hyödyntämään myös jakotiloina.  

Päiväkodissamme toimii kolme ryhmää (Pilvet 1-2 vuotiaat, Tuiskut 3-4 vuotiaat ja Pyryt 4-5 vuotiaat), joissa kaikissa hyödynnämme pienryhmäpedagogiikan menetelmiä. Pienryhmäpedagogiikka tuo lapsiryhmiin kiireettömyyttä ja tarjoaa hyvän mahdollisuuden lapsen yksilölliseen huomiointiin. Pystymme pienryhmissä käyttämään paremmin hyväksi sisällä olevat leikkitilat ja myös ulkoilu sujuu mukavasti pienemmissä ryhmissä. Noin kerran kuukaudessa kokoonnumme koko päiväkodin yhteiseen toimintapäivään, jonka jokainen ryhmä vuorollaan suunnittelee ja toteuttaa. Toimintapäiviä on vietetty esimerkiksi keväisellä rastiradalla pieniä tehtäviä suorittaen sekä talvisena päivänä lumivuorikiipeilyn ja muiden talvisten puuhien merkeissä. 

Leikkipihan lisäksi pystymme hyödyntämään metsäistä ulkoilupihaa sekä kävelymatkan päässä olevaa liikenne- ja perhepuistoa. Muksubusseilla pääsemme näppärästi myös hieman kauemmas vierailuille ja esimerkiksi metsäretkille. Muksubussin kyydissä myös nuoremmat lapset pääsevät tutustumaan kirjastoon ja muihin kävelymatkan ulottumattomissa oleviin kohteisiin. Ulkoilemme ainakin happihypyn verran jokaisena päivänä ja hyvällä säällä viihdymme ulkona leikkien ja retkeillen pitkiäkin aikoja. Jokainen lapsiryhmä ulkoilee ja liikkuu ikä- ja taitotason huomioiden ja hyödyntää monia liikuntavälineitä. Päiväkotimme vanhimmille lapsille saadaan myös hiihtolatu talviurheiluviikoille. Ulkoilun lisäksi lasten jokaiseen päivään päiväkodissamme kuuluu lauluja, leikkejä, loruja ja myös lepoa, jotta päivät ei käy lapsille liian raskaiksi.  

Henkilökuntamme on sitoutunut toimimaan Kemin varhaiskasvatuksen laatulupausten sekä valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti. Lisäksi Vihreä Kemi näkyy arjessamme kierrätys- ja luonnonmateriaalien hyödyntämisenä sekä kädentaidoissa että sisustuksessa. Lisäksi päiväkodissamme lajitellaan erilaiset jätteet omiin keräyksiinsä. Lasten kanssa on jo useampana vuonna huolehdittu ympäristömme siisteydestä yhteisillä siivouspäivillä.  

Jokainen ryhmä tiedottaa toiminnastaan sähköisesti omilla tiedotteillaan ja lisäksi ahkerassa käytössä on ryhmien omat WhatsApp-ryhmät, joiden kautta välitämme lasten huoltajille tietoa ja kuvia toiminnastamme.