Lapsen ensimmäinen kortti on usein kirjastokortti.

Kirjastokortin saat lapsellesi kirjastosta. Alle 15-vuotiaat lainaajat tarvitsevat takaajan, joka vastaa lainatusta aineistosta. Kirjastokortin saa esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen (huoltaja) ja lapsen Kela-kortin.

Lasten- ja nuortenosastolla on asiakkaiden käytössä kaksi tietokonetta: yhdellä koneella voi etsiä kirjaston aineistoa ja yhdellä koneella voi vapaasti käydä netissä. Nuorten omaan tilaan on tulossa myös tietokone pelikäyttöön.

Lapsille ja nuorille suunnatun aineiston löydät lasten- ja nuortenosastolta. Kirjat, elokuvat, lastenmusiikki, selkokielinen materiaali ja konsolipelit löytyvät omilta alueiltaan ja lasten ja nuorten aineistot on eroteltu toisistaan. Esimerkiksi lasten kuvakirjoissa ja osa lasten tietokirjoista on eroteltu teemoihin, jotka löytyvät omasta hyllystään. Henkilökunta auttaa mielellään löytämään etsimääsi aineistoa.

Lasten- ja nuorenosaston takaosassa on myös nuorten oma tila. Sieltä löytyy pelitila, jossa lapset ja nuoret voivat pelata xBox:lla tai Nintendo Switchillä. Peliaika varataan Varaamosta (https://varaamo.lapinkirjasto.fi/). Pelaajilla tai hänen huoltajallaan pitää olla kirjastokortti varauksen tekemiseen. Toinen puoli nuorten omassa tilassa on tarkoitettu nuorten oleskeluun, esimerkiksi läksyjen tekemiseen, lautapeleillä pelaamiseen tai muuten vain oleskeluun. Pelitila ei ole vielä käytössä, tiedotamme kun se aukeaa.Lasten- ja nuortenosastolta löytyy myös fantasialäksyparkki alakouluikäisten lasten käyttöön. Tule tekemään läksyjä maagisten olentojen akatemian inspiroimana tai ratkomaan lohikäärmekielinen salakirjoitus!

Aksila-Kaupin perhe kirjastossa. Etualalla Väinö Aksila ja Suvi Kauppi, taustalla Mika ja Leo Aksila.
Aksila-Kaupin perhe kirjastossa. Etualalla Väinö Aksila ja Suvi Kauppi, taustalla Mika ja Leo Aksila. KUVA: NINA SUSI