Tila- ja laitevaraukset

Asiakastietokoneet ja tulostus

Kirjastossa on 10 asiakastietokonetta. Tietokoneet ovat kaikkien asiakkaiden käytössä maksutta. Käytössä on kolme tulostinta ja yksi skanneri. Tulostaminen maksaa 0,10 € /arkki. Tulostuspaperia voi ostaa asiakaspalvelutiskistä. Lisäksi on kaksi tietokonetta, joilla voi tehdä hakuja kirjastotietokantaan.

Esiintymislava Stage

Kirjaston esiintymislavaa Stagea voi käyttää pienimuotoisiin tilaisuuksiiin. Tila soveltuu esim. musiikki-, runo- yms. esityksiin ja keskustelutilaisuuksiin. Tekniikasta huolehtivat kulttuurikeskuksen käyttömestarit ja esiintymislavalle voi tarvittaessa saada myös pianon.

Esiintymislava varataan tietopalvelusta, jolloin sovitaan tilaisuuden mahdollisista järjestelyistä henkilökunnan kanssa.

Ei-kaupalliset tilaisuudet ovat maksuttomia. Kaupallisista tilaisuuksista sovitaan vuokra erikseen kirjastotoimenjohtajan kanssa.

Varaa lava sähköisestä varausjärjestelmästä. Varaamiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liitetyn PIN-koodin (sama kuin verkkokirjastoa tai lainausautomaatteja käytettäessä).

 

Mikrofilmikoneet

Kotiseutuosastolla on kaksi mikrofilmikonetta, joita voi varata käyttöönsä kirjaston asiakaspalvelutiskistä. Käyttö on maksutonta.

Varaa laite sähköisestä varausjärjestelmästä. Varaamiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liitetyn PIN-koodin (sama kuin verkkokirjastoa tai lainausautomaatteja käytettäessä).

Musiikin kuuntelu

Kirjaston musiikkialueella ja lehtisalissa on kolme musiikin kuuntelupaikkaa. Kuulokkeet voi lainata kirjastokortilla asiakaspalvelutiskistä. Kirjaston lasten alueen Karhunpesässä voi musiikkia kuunnella kaiuttimien kautta ennen kirjaston avaamista

Näyttelytilojen varaukset

Kirjastossa on kolme näyttelyseinää, jotka sopivat pienimuotoisten näyttelyiden pitopaikaksi.

Kirjaston näyttelyiden tulee olla laadullisesti ja teknisesti julkisiin tiloihin sopivia. Näyttelyssä ei saa olla sotaa tai väkivaltaa ihannoivia, rotusortoa tai muuta syrjintää puoltavia tai ihmisarvoa loukkaavia töitä. Näyttelyn järjestäjän nimen tulee olla näkyvillä. Näytteilleasettaja vastaa itse näyttelyn pystytyksestä ja purkamisesta eikä siitä saa tulla kustannuksia kirjastolle. Näyttelytila on maksuton. Kirjasto ei vastaa näyttelyaineistosta.

Kirjaston näyttelytilat ovat:

Lehtilukusalin näyttämön takaseinä:  leveys 3,7 m

Ison salin musiikkialueen seinä:  5,6 m + 5,6 m

Ison salin lasten alueelle johtava seinä:  leveys 10 m x korkeus 1m

Näyttelytiloja varataan kirjaston tietopalvelusta, jolloin sovitaan näyttelyaika, markkinointi ja tarvittavat tilat. Näytteilleasettaja hoitaa itse kirjaston ulkopuolisen markkinoinnin. Kirjastossa tapahtuvaa markkinointia varten jätä näyttelystä tekstit ja kuvat erillisinä tiedostoina sähköpostiin: kaukopalvelu.kirjasto@kemi.fi


Näyttelyseinä2Näyttelyseinä

 

 

Opintolukusali

Kirjaston toisessa kerroksessa on opintolukusali, joka on avoinna asiakkaille kirjaston aukioloaikoina. Tilaa voi varata myös pienimuotoisiin, ei kaupallisiin tilaisuuksiin ilmaiseksi kirjaston asiakaspalvelusta. Tilassa ei ole kahvinkeittomahdollisuutta eikä vesipistettä.

Kaupallisia tilaisuuksia varten tila on maksullinen ja sen käytöstä sovitaan kirjastotoimenjohtajan kanssa.

Varaa tila tietopalvelusta. Rekisteröityneet asiakkaat voivat varata tilan myös ajanvarausjärjestelmä Timmistä.

Soittohuone

Kirjaston lehtilukusalissa on pianohuone, jossa voi soittaa pianon ja sähkörumpujen lisäksi ukulelea ja omia akustisia instrumentteja. Tilaa saa varata asiakaspalvelutiskistä ja tila on maksuton. Tilan varaajalla tulee olla voimassa oleva kirjastokortti.

Varaa tila sähköisestä varausjärjestelmästä.  Varaamiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liitetyn PIN-koodin (sama kuin verkkokirjastoa tai lainausautomaatteja käytettäessä).

Tutkijanhuoneet ja digitointi

Kirjaston tutkijanhuoneet (2 kpl) sijaitsevat kirjaston toisessa kerroksessa ja niitä voi varata maksua vastaan asiakaspalvelutiskistä. Toisessa huoneessa voi digitoida omia VHS-kaseteja, C-kasetteja ja LP-levyjä, jolloin tila on maksuttomasti käytössä. Molemmissa huoneissa on tietokone ja tulostusmahdollisuus.

Varaa tila tietopalvelusta. Rekisteröityneet asiakkaat voivat varata tilan myös ajanvarausjärjestelmä Timmistä.

Tuulenpesä

Toisen kerroksen Tuulenpesä on monitoimitila, jota varataan kulttuurikeskuksen käyttömestareilta ja tila on maksullinen. Tulenpesässä voi järjestää pienimuotoisia esityksiä, kokouksia ja koulutuksia. Tilassa on kahvinkeittomahdollisuus, kahviastiasto ja tiskikone. Tilaan saa käyttömestareilta tietokoneen ja videotykin tarvittaessa.

Rekisteröityneet asiakkaat voivat varata tilan myös ajanvarausjärjestelmä Timmistä.