3.2.2021

Jussapäkin kuntopolku

Olisiko mahdollista muuttaa hieman kuntopolun sääntöjä
(Jussapäkinpolku 2.7 km)? Haluaisin opettaa lapsille hiihtoa ja joskus vain vetää pulkalla niitä Jussapäkin valaistulla polulla 2.7 km mittaisella valaistulla alueella, kun pyörätiellä on hieman vaikeaa asioiden harjoittelu! Viime vuonna ja nyt tänä vuonnakin sain haukut, kun itse olin lasta opettamassa hiihtämään ja laittamaan suksia jalkaan. Minulla tietenkin kengät jalassa, koska opettaminen helpompaa. Minä tulen jatkossa opettamaan lapsia siellä, mutta olisi hienoa jos tästä tehtäisiin ihan jatkossa laillinen paikka lapsiperheille ulkoilureitti. Jatkossakin Kaupunki voisi tehdä ladun samalla tavalla ja muutkin siinä hiihtää, mutta olisi merkein kerrottu että tällainen olisi sallittua. Kiitos. “Huomio, tällä latuosuudella saattaa tulla ulkoilijoita ja perheellisiä lapsien kanssa vastaan opettaen lapsia ulkoilemaan ja hiihtämään. Huomioittehan hiihtäjät heillekin mahdollisuuden harrastukseen ja ulkoiluun”

Kunnossapitomestari Pekka Haapaniemi vastaa:

Jussapäkin latu on tänä talvena kokeiluluonteisesti koirahiihtolatuna, eikä turvallisuussyistä sovellu parhaaksi opettelupaikaksi. Takajärveä kiertämään tehdään latu, jossa harjoitteleminen on huomattavasti turvallisempaa. Uskon, että muut hiihtäjät ymmärtävät opettelun ihan ilman erillistä kylttiä.
Järven rannassa ei ole valaistusta, mutta päivät valostuu päivä päivältä. Ja kohta pääsee myös meren jäälle hiihtämään ja vetämään pulkkaa.

Takaisin listaukseen