25.10.2021

Katujen auraus?????

Miksi Syväkankaan ja itseasiassa puolen Kemin kadut on auraamatta? Auraus on luvattu hoitaa lumisateesta lähtien, mutta mitään ei ole tapahtunut.
Missä on viranhaltijoitten ja sopimuskunnossapitäjän vastuu asiasta?
Kadut ovat auraamatta kuin 1950-60 – luvulla. Erona on vain se, että liikenteen määrä on moninkertainen tuohon aikaan verrattuna.
Jos sopimuksen tehnyt kunnossapitäjä ei kykene / halua hoitaa tehtäväänsä, niin miksi tällaisessa tilanteessa ei osoiteta ko.työtä jollekin muulle tekijälle, vaan jätetään asia hoitamatta ja meidät veronmaksajat kärsimään tilanteesta?
Ymmärrän, että vähävaraisen kaupungin pitää kilpailuttaa ja valita tarjous vähimmillä kustannuksilla, mutta tarvitseeko juuri valita” nollakunnossapitäjältä nollatarjous”, joka hoitaa tehtävää ns. vasemmalla kädellä ja tässä tapauksessa jättää hoitamatta? Kadut ovat nyt jäätyneet vaarallisiksi uriksi ja pomppuisiksi. Kuka vastaa kun autot rikkoontuvat tuossa höykytyksessä?

Ympäristöjohtaja Mika Grönvall vastaa

Kaupunki kadunpitäjänä vastaa katujen kunnossapidosta. Urakoitsijat lähtevät töihin virka-aikana tiemestarin ja virka-ajan ulkopuolella päivystäjän käskystä.

Takaisin listaukseen