9.3.2020

Kevyen liikenteen väylien kunnossapito

Miten voi olla, että matkalla Koivuharjunkadulta linja-autoasemalle kaupungin kevyen liikenteen väylillä ei ole hiekanmurustakaan kello 10 aamupäivällä? Koko yön on nyt satanut vettä, joten varmasti kunnossapidossa ymmärretään, millaisessa kunnossa kävelykadut ovat aamupäivään mennessä? Jos ei ymmärretä, niin suosittelen joskus kulkemaan jalkaisin tällaisilla keleillä pitemmän matkan kuin kotiovelta omalle autolle. Kyseiset väylät eivät siis olleet loskan peitossa, koska kadut oli hienosti aurattu aikaisemmin, mutta nyt lumi oli sulanut jääksi, jonka päällä on vettä, eli aivan tolkuttoman liukasta! Ymmärtäisin tilanteen, jos olisin ollut liikkeellä aamukuudelta jossain syrjäkujilla, mutta kello 10 keskustassa ja hiekoitusautoja ei edes näy missään?

Ilmaston lämmetessä tällaiset kelit eivät ainakaan tule vähenemään tulevaisuudessa, joten olisiko nyt korkea aika alkaa kaupungin isien ja äitien innovoimaan, ettei ihmisten tarvitse joka vuosi kitistä näistä samoista asioista? Vinkki: nostakaa kevyen liikenteen väylät prioriteettilistan kärkeen, autot pärjäävät kyllä vähemmälläkin teiden hinkkaamisella. Huvittaa näillä keleillä erityisesti liukastella Asemakadun ja Pohjoisrantakadun kulmassa olevan ‘Vihreä Kemi’ -kyltin ohi, jossa muistaakseni annetaan ymmärtää, että kevyeen liikenteeseen panostetaan jollain tavalla? Ja tiedän kyllä, että tällaiset kelit ja rajalliset resurssit on lähestulkoon mahdoton yhtälö kunnossapidolle, mutta kuten todettua, ei ne kelit tästä tule helpommaksi muuttumaan enää. Joten päivittäkäähän snowhow slushhowksi ja kevyen liikenteen väylät kuntoon!”

Tekninen johtaja Mika Grönvall vastaa

Ko. yönä auraus on aloitettu klo 04.00 ja se luonnollisesti kestää tunteja. Tämän jälkeen on käynnistetty välittömästi hiekoitus.

Takaisin listaukseen