9.6.2021

Korona rokotuksista taas

Viimeksi ilmoitit hitaan koronarokotustahdin johtuvan suuresta määrästä iäkkäitä sekä riskiryhmäläisiä, muualla taas kertovat juuri toisinpäin, samasta syystä ovat rokotuksissa edellä, koska ovat suhteessa saaneet rokotuksia enemmän. Miten tämä ei päde Kemissä?
Nyt on kerrottu, että tällä ja viime viikolla on tullut Suomeen paljon rokotteita, ja muualla rokotetaan yhä nuorempia. Miksi täällä ei tapahdu mitään?

Johtava lääkäri Tea Taskila vastaa

Kiitokset yhteydenotostasi.
Kemissä rokotetaan sitä mukaa kuin rokotteita saadaan. Päivittäin rokotetaan tehosteannoksia ja massarokotuspäivinä 1. rokotuksia. Seuraava massarokotuspäivä on la 12.6.2021, silloin rokotamme 45-vuotta täyttäneitä ja vanhempia. Tämän jälkeen massarokotuspäiviä on noin kerran viikossa, saapuvien rokotemäärien mukaisesti.

Kemissä ikäryhmissä edetään alemmas sitä mukaa kuin rokotteet ovat riittäneet vanhempien ikäryhmien rokottamiseen. Emme voi alkaa rokottaa nuorempia ennen kuin vanhemmat on rokotettu, koska ikä on vaikean koronavirusinfektion suurin riskitekijä. Rokotteita tulee rajallinen määrä ja kaikki rokotteet rokotetaan, jotka saadaan.

Jotta saisi ajantasaisen käsityksen siitä, miten Kemin koronarokotukset etenevät, suosittelen seuraamaan THL:n lähes reaaliaikaista tietoa seuraavalta sivustolta: https://www.thl.fi/episeuranta/rokotukset/koronarokotusten_edistyminen.html

Takaisin listaukseen