31.5.2021

Koronarokotusten aikataulu

Onko arviota, milloin rokotuksissa päästään Kemissä alle 40-vuotiaisiin? Tällaiset arviot on useimmissa kunnissa esitetty. Tällä hetkellä tieto on, että kahden viikon päästä siirrytään päiväksi 45-vuotiaisiin. Esim. Keminmaassa saavat nyt 16-vuotiaat varata ajan. Vantaalla 35-vuotiaat käyvät rokotuksissa. Ja niin edelleen. Olen pohtimassa poismuuttoa Kemistä saadakseni rokotuksen ajallaan jossain muualla ja rehellisestä arviosta olisi tässä päätöksessä apua. Kiitos jo etukäteen.

Vastaava lääkäri Tea Taskila vastaa

Kiitokset yhteydenotostasi.
Tämän hetkisen tilanteen perusteella vaikuttaa siltä, että Kemissä siirrytään alle 40-vuotiaiden rokottamiseen heinäkuussa.

Monissa kunnissa, esimerkiksi Vantaalla ja Keminmaassa on avattu rokotusaikoja selvästi nuoremmille sen vuoksi, että näissä kunnissa alle 50-vuotiaat ovat varanneet aikoja koronarokotuksiin todella vähän.

Kemissä on tähän asti kaikissa ikäluokissa varattu aikoja koronarokotuksiin erittäin hyvin, mutta jos Kemissä toteutuu tuo sama rokotushalukkuuden voimakas pieneneminen alle 50-vuotiaiden ikäryhmässä, nopeutuu ikärajan aleneminen Kemissäkin.

Takaisin listaukseen