20.4.2020

Koulutuksen järjestämisen laillisuus

Kemissä on jo nyt ollut kahdessa peruskoulussa koronavirustartuntoja mutta kaupunki aikoo aloittaa perusopetuksen osalla vanhempia oppilaita lähiopetuksena jo 20.4 vaikka poikkeuslaki kieltää opetuksen järjestämisen 13.5 asti. Kemihän on muutenkin epäonnistunut koronatilanteen hoidossa Helsingin tapaan myös vanhustenhoidossa ja onkin ilmeistä että todellinen tilanne sekä Kemissä että Helsingissä on huomattavasti tiedotettua pahempi. Olisiko syytä vielä harkita poikkeuslain vastaisen koulutuksen aloittamista.

Sivistysjohtaja Anu-Liisa Kosonen vastaa

Kemin perusopetus noudattaa ohjeita siitä, että lähiopetusta annetaan perusopetuksen vuosiluokilla 1–3 oleville, erityisen tuen päätöksen saaneille, pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville oppilaille sekä perusopetukseen valmistavaan opetukseen osallistuville oppilaille. Näistä ryhmistä yhteensä noin 80 eli 4 prosenttia on lähiopetuksessa.

Kemi ei ole ottamassa vanhempia oppilaita lähiopetukseen 20.4.2020 alkaen. Sauvosaaren koulun kotikaranteenissa olleet 1.–3. luokkien oppilaat ja henkilökunta palaavat kouluun 20.4.2020 terveyspalveluiden ohjeiden mukaisesti.

Takaisin listaukseen