9.7.2021

Liikenne terrorismi

Kemin keskustaa on häiriköinyt toukokuun lopusta saakka päivittäin 14-16 mopon ja mönkijän nuorisojoukko. Häiriköinti alkaa iltaisin noin kello 22.00 ja loppuu kello 03.30-04.00 aikaan.
Ajavat yöt läpeensä reittiä Valtakatu-Kauppakatu-Ranta-Meripuistokatu. Nopeudet näillä nuorilla on tosi kovia. Alueella on siis runsaasti asutusta, joita tämä joka öinen rällääminen haittaa melkoisesti. Melun lisäksi aiheuttavat paljon vaaratilanteita ajaessaan reilua ylinopeutta, ohittamalla autoja risteysalueella ja keulimalla mopoillaan ym.
Miksi kaupunki ei puutu tähän häiriökäyttäytymiseen (yörauha on kuitenkin kaupungin järjestyssäännöissäkin), Hidasteet olisi saatava pikaisesti Kauppakadulle muutamaan paikkaan. Vai odotellaanko, että joku kuolee tuon kaahauksen seurauksena? Mäntylänkadun tienpätkälle oli kuitenkin saatu muutaman kymmenen metrin matkalle KAKSI hidastetta? Ilmeisesti Mäntylänkadulla asuu joku kaupungin vaikutusvaltainen viranhaltija tai joku muu, jolla on vaikutusvaltaa?

Yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Grönvall vastaa:

Järjestys- ja liikennevalvonta kuuluu poliisille. Kaupungilla on juuri valmistumassa Meripuistokadun suunnitelma, jolla pyritään hillitsemään ajonopeuksia.

Takaisin listaukseen