6.3.2020

Lumilinna-alueen yleisilme

Mansikkanokan Lumilinna-alueesta on tarkoitus tehdä Kemin matkailun ykköskohde, mutta kun alueelle menee, niin ei aivan siltä näytä.

Alueelle vie kuoppainen soratie, joka on kuivalla säällä pölyinen ja sateella rapainen. Parkkipaikalla on valopylväät ja liikennemerkit kallellaan. Caravaani-alue on pölisevä sorakenttä. Vieressä on todella ikävän näköinen, lähinnä romukaupan takapihaa muistuttava veneiden talvisäilytyspaikka.

Alueelle on investoitu reilusti yli 10 miljoonaa, mutta ympäristö on jätetty todella epäsiistiksi ja keskeneräiseksi. Alueen yleisilmettä ja viihtyisyyttä pitäisi parantaa ainakin päällystämällä tiet, rakentamalla aita erottamaan lumilinna-alue ja veneiden säilytyspaikka sekä parantamalla caravaanialueen yleisilmettä.

Onko tähän asiaan tulossa parannusta lähiaikoina?

Tekninen johtaja Mika Grönvall vastaa

Alueen rakentaminen on kesken. Uusi asemakaava on saanut nyt elokuussa lainvoiman ja jatkorakentamista ei ole voitu tämän johdosta tehdä aikaisemmin. Soraosuuksia on höylätty ja kasteltu koko ajan ja sitä tehdään edelleen. Varsinaiset jatkorakentamistoimenpiteet aloitetaan ensi vuonna ja toimenpiteet koskevat juuri kysymyksessä esitettyjä paikkoja.

Kemin Matkailu Oy:n kokemusjohtaja Noora Barria vastaa

Camping alueen sorapinta on tällä hetkellä paras LumiLinnan rakentamista ajatellen. Nurmi ei kestä linnaa, asfaltti ei ole hyvä alusta. Sora läpäisee veden, mikä auttaa alueen kuivumisessa keväällä. Pysyviä rakennelmia emme siihen myöskään ole rakentaneet talvisen LumiLinnan rakentamisen vuoksi. Alue alkaa olla nyt valmiina uuden päärakennuksen osalta ja pihatöitä on tehty kesän ajan ja, alue on siistiytynyt rakentamistöiden päätyttyä kovasti. Lumilinna alue on osa kaupungin  kehittämää matkailullista merialuetta. Projektia viedään suunnitelman mukaisesti eteenpäin kaupungin toimesta pikku hiljaa.

Takaisin listaukseen