23.1.2023

Matkailu, meillä on paljon tarjottavaa turisteille

Ensinnäkin on sanottava ylpeänä, että olette panostaneet Kemin ympäristöön todella paljon, mikä saa kyllä arvosanan 10+. Aivan mahtavaa kävellä esimerkiksi Peurasaaren hautamaan rannasta hyvin hoidettua rantaviivaa pitkin, kohti lumilinnaa, sieltä Mansikkanokan rantojen kautta aallonmurtajalle, edelleen pursisatamaan, jossa hienoja purjeveneitä, sieltä matka jatkuu rantoja pitkin, avantouintipaikalle ja siitä ihan Kiikeliin saakka. Upeeta työtä olette tehneet, saa kyllä ylpeänä nauttia noista kävelyretkistä ja vieraat vierellä kiittää ja ihastelee kilvan !

Nyt kuitenkin tumman varjon teki kuulemani, että Kemin matkailu on ajautunut Rovaniemen kainaloon, voiko olla totta, kun tiedetään että sieltä tulee vain kuin koiralle muruset lattialta. Täältä kyllä on ohjattu turistit Rovaniemelle, mutta se kuuluu ehkä kemiläisten luonteen laatuun, luovutaan kun luotetaan ?

Täällä Merilapissa on kaikki mahdollisuus toimia matkailussa yhdessä, hyvässäkin hengessä, Kemi-Tornio-Simo-Tervola, alueiden yrittäjien kanssa niin, että puhalletaan yhteen hiileen sillä sehän on kaikkien Merilapin ihmisten etu !

Joulupukki teemaa ei kukaan jaksa ympäri vuoden ja täällä on aivan muunlainen kulttuuri elää ja siitä pitäs pitää kynsin hampain kiinni, eikä lähtä sellaisen kyytiin, josta tietää että se ei vaan toimi, eikä täällä Merilapissa tarvi kumarrella ketään !!

Meillä on laaja tarjonta turisteille, on upea meri joka saa jäävaipan talvella, on kauniita pieniä saaria, purjevenerantaa kehtaa esitellä vieraille, on vanhat makasiinit, rantaravintolat, Mansikkanokan uimaranta, lumilinnan aivan ihastuttava alue raivattuine aallonmurtajineen, on grillipaikkoja, siisti karavaanari alue, söpöt valkoiset rantamajat lasiseinineen, on paviljonki jne. lista on pitkä, niin ja onhan meillä hauskat lumi-ukot, jotka pääsee ansaituille kesäunille ilmojen lämmetessä, joulupukki riepu siellä paahtaa vielä + 30 asteen lämmössä, me emme tuollaista tarvitse ! Meiltähän lumilinnat sai alkunsa, mutta niitäkin on syntynyt meidän jälkeen jo kohta joka pitäjään “uutena” ihmeenä ?? Täältä se taas uusi ihmekkin varmaan saa alkunsa, toivotaan !

Toivottavasti tämä toisen kainaloon meneminen ei ole totta, vaikkakin kyllä se kainaloon käpertyminen muuten on mukavaa, mutta oikean ystävän kanssa !

Elinkeinopäällikkö Hanna Alila vastaa:

Kiitos yhteydenotosta. Kemissä on hienoja matkailutuotteita ja -palveluita ja paikkakuntamme on kiinnostava matkailukohde. Tästä osoituksena viime viikolla Matka 2023 -messuilla saatu toinen sija vuoden matkailualueena. Saatu tunnustus on esimerkki siitä, että Kemissä satsataan matkailuun sekä halutaan tulla näkyväksi omana alueena ja houkuttelevana matkustuskohteena.

Kemin Matkailu Oy tekee nykyään yhteistyötä Visit Rovaniemen kanssa. Visit Rovaniemi on yksi yhtiön markkinointi- ja myyntikanavista. Lappi on matkailubrändinä kansainvälisesti tunnettu, joten meidän kannattaa hyödyntää sitä ja saada matkailijat viipymään pidempään täällä Kemissä. Emme ole lähdössä muiden kainaloon, vaan hyötymään siitä mielenkiinnosta, mikä Lappiin nyt kohdistuu. Meillä on paljon sellaista, mitä muulla Lapilla tai Rovaniemellä ei ole. 

Takaisin listaukseen