1.11.2022

“No camping”

Kyseessä oleva lisäkilpi ilmestynyt Keminkin P-paikoille Mansikkanokankadulle ja Hahtisaareen. Koskeeko kielto leiriytymisestä vain asuntovaunuja ja telttailua, asuntoauto-lisäkilpi puuttuu. Miksi katsotaan leiriytyminen, onko yön yli pysäköinti ja yöpyminen asuntoautossa leiriytymistä, kun ei levitetä tuoleja, grillejä tai markiiseja ulos? Toivon asiantuntevaa selvitystä, en mutu-tuntemusta.
Kemin ohi ajaa satoja matkailijoita päivässä ja vain harva poikkeaa kaupunkiin. Eikö Kemille kelpaa matkailijat, ei kelpaa selvitykseksi, että Kemissä on leirintäalue. Päiväkävijät ei sinne mene ja myöhään tulevat ja aikaisin lähtevät tarvitsevat vain nukkumapaikan. Nyt kemiläisten verorahoilla rakennetut pysäköintialueet palvelevat vain öiseen aikaan rälläävää nuorisoa. Olisiko ystävällisempi asentaa lisäkilpi P sallittu matkailuajoneuvolle maksimi 24 tuntia?

Vt. Yhdyskuntatekniikan päällikkö Ismo Tapio vastaa:

Leiritymisen yleisiä tunnusmerkkejä ovat grillien, kalusteiden sekä retkeilyyn liittyvien muiden varusteiden esille tuonti ja käyttö. Leiriytyminen on sallittua vain leiriytymistä varten perustetuilla alueilla (leirintäalueet) tai sitten erikseen maanomistajan antamalla luvalla.

Mansikkanokalla ja Hahtisaaressa on tapahtunut luvattomia leiriytymisiä ja niiden poistamiseksi alueille on asennettu ”muistutuksia” eli lisäkilpiä.

Jos yöpymistä ei ole erikseen kielletty, eikä yöpyminen aiheuta haittaa muille alueen käyttäjille on yöpyminen sallittua missä vain.

Takaisin listaukseen