28.2.2022

Omaishoito hakemus

Joulukuun lopussa kotiarvion käynnin jälkeen hakemus lähti käsittelyyn ja 17.2.2022 sosiaalityöntekijä soitti ja kertoi että päätös myönteinen ja lähettävät paperit postissa mutta postia ei ole tullut. Soitin tänään 28.2. toimistolle ja siellä vastattiin, että päätöstä ei näy tietokoneella. Kenen vastuulla on päätöksentekijän poissa ollessa sijaisjärjestelyt?

Hoiva- ja hoitotyön päällikkö Rita Oinas vastaa

Palveluohjauksen kirjaaminen on keskeytynyt äkillisen poissaolon vuoksi. Kokonaisuus tarkastellen on katsottu parhaimmaksi saattaa päätöskirjaukset ja tiedonanto valmiiksi saman viranhaltijan toimesta, koska hänellä on tieto päätöksestä ja sen perusteista. Työntekijä on itse tietoinen asiasta, joten asia tulee hoidettua, vaikkakin on nyt ollut keskeytyksessä ja hoituu viiveellä. Asiakkaalle maksetaan korvaus takautuvasti hakemuksen saapumisesta alkaen.

Omaishoidon asiakasohjauksesta vastaa hoiva- ja hoitotyön päällikkö. Resursseissa on viime viikkojen aikana ollut erityisen paljon poikkeavuutta korona epidemiasta johtuen ja ko. asiantuntijatyön korvaaminen ei ole ollut mahdollista.

Takaisin listaukseen