15.7.2021

Pysäköinnistä ja puiden/pensaiden kasvusta

Hei! Olisiko Merikadun varrella tapahtuvaa pysäköintiä mahdollista muuttaa Merikatu 6:n kohdalta? Jos pihasta haluaisi kääntyä kuorma-autolla Kauppakadun suuntaan, se ei käytännössä onnistu. Syy: portin suun molemmin puolin on autoja parkissa ja suurin ongelma on vastapäisen talon edessä tapahtuva pysäköinti (kun auto pysäköi siinä keula pysäköintikieltomerkkiä kohden, Merikatu 6:n pihasta lähtevä kuorma-auto ei mahdu kääntymään oikeaan, vaan joutuu käymään kääntymässä vastapäisen talon parkkialueella, mikäli haluaa jatkaa Kauppakadulle). Muiden Merikadun parillisten talojen kohdalla vastaavaa ongelmaa ei ole. Olisiko siis tuota “Impilinnan” puoleista pysäköintikieltoaluetta mahdollista jatkaa edes yhden henkilöauton mitan verran Kauppakatua kohden, tämä helpottaisi myös raskaan liikenteen kulkua alueella.

Toinen kysymys: onko kaupungin mahdollista huomauttaa naapuritontille kasvavista puista/pensaista asukasta? Esim. Koivuharjunkatu 36:n pihaan on vaarallista peruuttaa kuorma-autolla, koska naapuritontilta kasvaa puita/pensaita, jotka peittävät näkyvyyden 36:n roska-astioiden luo (mikäli esim. joku asukas sattuisi viemään roskia juuri, kun roska-auto saapuu, olisi tämä “vaaranpaikassa” näkyvyyden peittävien kasvustojen vuoksi).

Kiitos ja hyvää kesän jatkoa koko kaupungin väelle! 🙂

Yhdyskuntatekniikan päällikkö, tekninen johtaja Mika Grönvall vastaa:

Merikadun pysäköintijärjestelyt ovat suunnitteilla ja päätökset/toimenpiteet tehdään syksyllä.

Rakennustarkastaja voi kehottaa kiinteistön omistajaa karsimaan puiden oksia, mikäli ne ovat haitaksi esim. liikenteelle.

Takaisin listaukseen