29.6.2022

Risteilijät Kemiin 2.7 – kirppis ja myyntipöydät kaupungin satamaan ?

Olisiko nyt vihdoin mahdollista näyttää turisteille 2.7. että tässäkin kaupungissa eletään ja hengitetään, eli otettaisiin vieraat vastaan niin satamassa, pursirannassa ja kirppistorilla. Aina on joku tekstareissa kitisemässä kuinka täällä ei ole mitään, “muutan pois” ei se niin kutsuttu- mitään- tule itsestään, siihen pitää pikkasen panostaa ja se itsetunnon kohotus on se paras opas siihen.
Turha itkeä aina sitä huonoutta, mitä ei edes ole , Kemi on hitokseen kaunis teollisuuskaupunki ja se meidän tulee näyttää muillekin. Monet tuttavat jotka asuu muualla kehuvat kilpaa muun muassa kauniita rantojamme, siellä olevia purjealuksia, puistoja, ravintoloita ja lättybaareja, Paviljonkia ja niin edelleen, kannattasi epäilevien kemiläistenkin putsata silmälasinsa ja katsoa kotikaupunkiaan eri silmin, se oman kaupungin mollaaminen on todella typerää. Jos joku on niillä töin, että vain löytää ikäviä asioita, kannattaa todellakin pakata reppunsa ja mennä katselemaan muita maisemia. Se on hänelle itselleenkin parempi asia, eikö vain.
Monena vuonna on vain jonkun kertomanan kuullut että joo täällä kävi laivat.
Eikö nyt pitäisi valpastua oikein kunnolla, panostaa ja näyttää se parempikin puoli, eli ihmiset pursirannassa, sinne rantaan sopii kyllä kirppispöydätkin niiden villasukkien joukkoon, jos turistit vanhaan malliin kuljetetaan vain pikaisesti ohi torin. Muissakin kaupungeissa, esimerkiksi Euroopassa, on arvotavarat, puutarha juttuja, kippoja ja kuppeja ynnä muuta tilpehööriä samassa rivissä. Monet kerää kolikoita, kortteja, postimerkkejä, lasia, posliinia ynnä muuta. Toisten niin kutsuttu roju on toisille aarre, se kyllä pitää paikkansa. Mainostakaa ja ilmoittakaa Lounais-Lapissa voiko rantaan tulla kaikki kynnelle kykenevät myyntipöytineen.

Elinkeinopäällikkö Hanna Alila vastaa

Kemiin on saapumassa risteilyalus 2.7. Osa matkustajista osallistuu opastetuille kiertoajeluille. Lisäksi yhdessä paikallisen matkailupalveluyritysten kanssa järjestämme tälle risteilylle osallistuville shuttle-tyyppinen linja-autokuljetus satamasta Kemin keskustaan, jossa ajoreitin varrella voi poistua kyydistä ja palata kyytiin. Tällöin matkustajilla on mahdollisuus tutustua omatoimisesti Kemiin. Tarjolla heille on linja-autossa infoa ja opastusta kaupungistamme. Erillistä myyntitapahtumaa ei järjestetä erikseen risteilymatkustajille, mutta kesälauantaisin Kemissä tapahtuu paljon: on muun muassa lauantaisin kauppatorilla järjestetään peräkonttikirppis sekä tarjolla ovat keskustan, ympärivuotisen lumilinnan, kulttuurikeskuksen ja sisäsataman palvelut ja 2.7. on viikinkiviikonloppu Laitakarissa ja Rondelli -lastenmusiikkitapahtuma. Peräkonttikirppikselle voi tulla myymään kuka tahansa maksutta ja sieltä voi tehdä poikkeavia matkamuistolöytöjä – unohtamatta mitä muuta kivijalkakaupoista ynnä muualta voi löytää. Kemi on hieno kesäkaupunki ja toivomme, että risteilymatkailijat ihastuvat kaupunkiimme.

Takaisin listaukseen