15.6.2023

Tukala helle

Globaali ilmastonmuutos etenee räjähdysmäisesti. Lumiset talvet ovat kohta historian lehtien havinaa ja tukalat trooppiset helteet ovat pian koko Suomen riesana Hangosta Nuorgamiin.
Ilmatieteen laitos Suomen valtion virallisena ilmastonmuutoksen profeettana julistaa joka kesä lämpötilan rikkoessa 25 lämpöastetta tukalaa hellettä ja kehottaa uskollisia kansalaisia pysymään tiukasti sisätiloissa suojassa trooppiselta kuumuudelta ja auringolta sekä juomaan riittävästi nestettä.
Olisiko Kemin kaupungilla mahdollisuutta aloittaa ja ylläpitää omaa “säätiedotuskanavaa” kaupunkilaisille? Aina kun trooppinen ilmamassa on iskemässä kaupunkiin niin esim kaupungin sosiaalisen median kanavilla varoitettaisiin tulevasta vaarallisesta kuumuudesta?
Ja sama käytäntö muidenkin vaarallisten sään ääri-ilmiöiden tullessa kaupunkiin.
Tämä käytäntöhän on jo käytössä ulkomailla esim Yhdysvalloissa kaupungit antavat varoituksia hirmumyrskyjen lähestyessä kaupunkeja.

Hallinto-ja kehitysjohtaja Jukka Vilén vastaa:

Ei ole syytä epäillä etteikö, Ilmatieteenlaitos saavuttaisi omien kanaviensa kautta kansalaisia riittävän hyvin.

Kaupunki voi tilanteen mukaan ja omien resurssiensa puitteissa jakaa ilmatieteen laitoksen tai vastaavan toimijan säähän liittyviä varoituksia.

Takaisin listaukseen