14.4.2020

Uusi päiväkoti Pajarinrantaan?

Ihmettelen, miksi päiväkodin rakentamista ei ole siirretty tai peruttu kokonaan Kemin kaupungin taloustilanteen vuoksi korona mukaan lukien. Onko järkevää rakentaa päiväkotia, johon sijoitetaan paljon lapsia, huomioiden mm. terveysriskit ja muut seikat, sisäinen ilmasto, jolla tarkoitan hälinää, rauhattomuutta. Toisaalta kun ennusteen mukaan syntyvyys koko maassa on aleneva, niin voitais katsoa vähän tulevaisuuteen ja tehdä ratkaisuja myöhemmin. Toivolan päiväkoti on mm. ollut vuosikymmeniä turvallinen hoitopaikka ja voisi olla vastedes ja olen ymmärtänyt että Luovilta tyhjäksi jäänyt kiinteistö sopii päiväkodiksi tällaisessa kaupungin KRIISI-tilanteessa. Oulussakin näyttävät kriisissä vähentävän varhaiskasvatusta. Olisiko varhaiskasvatuksen yksityistäminen tarpeen kuten myös naapurikunnassa. Toivon säästöjä Kemin talouteen, sillä omassakin taloudessa kyse ei suurista tuloista vaan pienistä menoista. Ei sanon kuntaveron korotukselle, se on jo tapissa.
Yhteistyöterveisin

Varhaiskasvatusjohtaja Kaisa Rauvala vastaa

Kemin kaupunginvaltuusto on tehnyt päätöksen uuden päiväkodin rakentamisesta ja siitä, että palveluseteliä ei oteta käyttöön yksityisen varhaiskasvatuksen järjestämiseksi.

Nykyisin käytössä olevat useat päiväkotikiinteistöt on alunperin rakennettu muuhun kuin päiväkotikäyttöön. Päiväkodit, jotka sijaitsevat kerrostalojen alakerrassa tai kiinteistöissä, joissa on useita kerroksia eivät sovellu kovinkaan hyvin pienten lasten oppimisympäristöiksi. Lisäksi kiinteistökantamme on kovin vanhaa.

Uuden päiväkodin valmistuttua luovutaan useista vanhoista päiväkotikiinteistöistä. Päiväkodin tilat suunnitellaan siten, että jokaisella ryhmällä on omat ryhmätilat yhteisten tilojen lisäksi.

Luovin entiseen tilaan perustettiin päiväkoti tammikuussa 2019.

Veroprosentin päättää Kemin kaupunginvaltuusto.

Takaisin listaukseen