8.2.2021

Vanhan torin iltakäyttö

Kaupunki sai torin häiritsevän yökäytön liikennemerkein loppumaan lähes kokonaan, lähiasukkaat kiittävät.

Syksystä asti on alkanut ilmetä mielenosoitusta vastaavaa toimintaa tuota yöllistä ajokieltoa vastaan. Ensimmäiset häiritsijät autoineen saapuvat arki-iltoinakin jo kello 18 aikoihin, vaikka torilla on vielä paljon kulttuurikeskuksen ja Länsi-Pohjan keskussairaalan asiakkaiden autoja. He parkkeeraavat autonsa niin sanottuun vinoparkkiin, ajovalot päällä, välillä huudatetaan moottoreita, välillä stereoita. Se on todella häiritsevää, koteihin kantautuvaa melua. Normaali kaupunkiliikenteen melu ei ketään häiritse.
Lähistöllä asuu paljon vanhuksia, osa sairaitakin ja kotihoidon piirissä olevia.
Tästä on yritetty valittaa jos minne. Vastaus on poikkeuksetta: Asia on tiedossamme. Mutta mitään ei kuitenkaan tapahdu.
Tori on päiväsaikaan joskus tungokseen asti täynnä parkkeerattuja autoja, näistä ei ole minkäänlaista häiriötä. Se on hyvä ja asiallinen paikka jättää auto asioinnin ajaksi.

Mutta yksikin häirikköauto saa laitteillaan aikaan sellaisen metelin, että ihmiset yrittävät saada poliisia paikalle. Useimmiten pyyntö on turha. Myös öisin, ajokiellosta huolimatta, käydään pyörähtämässä muutama kierros pienellä vaihteella ja kovalla kaasutuksella. Kauppakatu on öisin näiden rallikuskien kiihdytyskaistana, hidasteet voisi olla paikallaan ainakin Nahkurinkadun risteyksestä rantaan.

Ehdotan torille paria valvontakameraa ja muutamaa betoniporsasta sekä keskellä menevälle ajotielle paria hidastetta.
Ei tori voi olla muutaman häirikköautoilijan leikkipaikka, josta ympäristössä asuvat saavat vuodesta toiseen kärsiä.

Ei kait tämä asia voi mitenkään kuulua torin ympäristössä asuvien asukkaiden hoidettavaksi, siihen emme pysty. Kotirauha kuuluu kaikille, myös keskustassa asuville. Olisiko mitään tehtävissä
asiantilan korjaamiseksi?

Yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Grönvall vastaa

Yöaikainen ajokielto on asetettu kauppatorille ja hyvä jos tätä noudatetaan. Asiasta on keskusteltu poliisinkin kanssa ja lisätoimenpiteitä pohditaan. Esitetyt asiat otetaan huomioon.

Takaisin listaukseen